Få vores nyheder på mail

110 USA-fly til Cuba - og et enkelt fra Danmark

Pressemeddelelse   •   Mar 09, 2016 10:45 CET

Selv om Cuba til vinter vil opleve en sand amerikansk turistinvasion med ca. 110 fly om dagen, er der også blevet plads til et enkelt fly fra Danmark. Det er Spies’ eget flyselskab, Thomas Cook Airlines, der hver 14. dag vil flyve en Airbus 330 med 388 passagerer fra København til Varadero.

- Men det kan blive den sidste vinter med direkte fly fra Danmark til Cuba. Allerede inden det første amerikanske fly er landet på Castros Cuba, er der mangel på hotelværelser, og udsigten til en amerikansk turistinvasion har presset hotelpriserne i vejret med 30-50 pct. Priserne vil uden tvivl fortsætte deres himmelflugt og gøre det svært i vinteren 2017/2018 at fylde et helt fly fra København. Manglen på værelser i specielt Havana er så stor, at også privat indkvartering tages i brug, når præsident Obama og hans følge af rådgivere, forretningsfolk og pressefolk kommer på officielt besøg på Cuba i dagene fra den 21. til den 23. marts, siger kommunikationschef i Spies, Torben Andersen.

I den forløbne vinter var Cuba Spies’ største salgssucces. Allerede inden det første fly lettede i november sidste år, var alle vinterrejserne solgt. – Og noget kunne tyde på, at succesen gentager sig i år. Lige nu har vi solgt 15 pct. af næste vinters produktion mod otte pct. på samme tidspunkt i fjor. Priserne starter ved 11.999 kr. for en 14 dages rejse til Varadero med All Inclusive, fortæller Torben Andersen.

De cubanske myndigheder har kvotebegrænset antallet af USA-fly. Man vil tage imod 20 daglige returflyvninger fra USA til Havana samt 10 til hver af de øvrige ni internationale lufthavne på øen, herunder Varadero med de mange resorts. – Det betyder en daglig tilstrømning af besøgende på ca. 20.000 fra USA. En del skal bo hos familier men de fleste på de hoteller, som allerede nu er en mangelvarer. Har man planer om at opleve Castros oprindelige Cuba, er det en god ide at sikre sig hotel, inden man binder sig til en flyrejse, siger Torben Andersen.

Læs mere om Spies’ rejser til Cuba: https://www.spies.dk/cuba.

Yderligere information: Kommunikationschef Torben Andersen, tlf. 40 59 47 00, eller produktchef Carlos Cebrian, tlf. 26 14 26 93.

Spies er Danmarks største rejsearrangør. Selskabet indgår i den nordiske rejsekoncern Thomas Cook Northern Europe sammen med rejsearrangørerne Ving i Norge og Sverige, Tjäreborg i Finland samt hotelselskabet Resorts & Hotels, der bl.a. driver hotelkæderne Sunwing Family Resorts og Sunprime Hotels. Spies’ gæster flyver fortrinsvis med søsterselskabet Thomas Cook Airlines Scandinavia. Thomas Cook Group plc er noteret på Børsen i London og selskabets ca. 22.000 ansatte opererer i over 200 lande. Thomas Cook Group Airlines, der bl.a. tæller Condor i Tyskland, Thomas Cook Airlines i Storbritannien og Thomas Cook Airlines i Belgien, er med 90 moderne og miljøvenlige fly Europas 11. største flyselskab.