Få vores nyheder på mail

5 gode solråd inden sommerferien

Pressemeddelelse   •   Jun 10, 2016 12:48 CEST

Selvom danskerne elsker sol og varme, er vi ikke ligefrem velsignet med store dele af begge på vores breddegrader. Derfor kan de fleste af os næsten ikke vente med at få smidt tøjet og komme af sted til stranden, når vi rejser sydpå.

Det er dog vigtigt at tænke sig lidt om, når man kommer frem til sit rejsemål med sin vinterblege og sarte hud. Den er ikke vant til solen endnu, og derfor er det en god ide at starte blidt ud og tænke på at nyde solstrålerne med respekt - også selvom solen har været savnet.

Hos Spies har man samlet 5 gode råd til soldyrkere. - Ved siden af spørgsmål som "hvor spiser man godt?" og "hvornår kører de lokale busser?" bliver vores guider ofte spurgt om gode råd til, hvordan man får mest muligt ud af solens varme stråler, siger kommunikationschef Torben Andersen fra Spies.

  1. Solens stråler er stærkest i tidsrummet kl. 10-16, så her skal du bruge en solcreme med en beskyttelsesfaktor på 15 eller derover, som beskytter huden mod både UVA-og UVB-stråler. Og svømmer du i områder, hvor der f.eks. er havskildpadder og et rigt fiskeliv, så vælg en biologisk nedbrydelig solcreme – så er du med til at beskytte dyrelivet og vandmiljøet.
  2. Vandskyende solcreme holder kun i ca. 80 minutter, så du skal smøre dig ind ofte. Eller endnu bedre, lok din partner til at gøre det for dig. Og gerne ca. 30 minutter før du skal ud i solen. Så virker solcremen optimalt.
  3. Solcreme er blot en del af beskyttelsespakken mod solen. Benyt en bredskygget hat og solbriller og giv børnene badetøj på med indbygget solbeskyttelse – alt sammen gerne i nogle friske farver. Du er jo på ferie.
  4. Sundhedsstyrelsen har lavet en UV-app, som kan downloades. Her kan man følge mængden af UV-stråler 20.000 steder i verden og få en advarsel, hvis strålerne er over 3.
  5. Tænk på at lige meget hvor megen solcreme, du benytter, skal du sole med omtanke og tænk altid på at børn er mere udsatte for solens stråler end voksne.

Og endelig: glæd dig til ferien og solen! Du behøver ikke bekymre dig unødigt – blot tænke lidt over de 5 gode råd. Så skal du nok få en fantastisk ferie og komme hjem med en dejlig, solbrun kulør, som holder hele sommeren.

Yderligere information: Kommunikationschef Torben Andersen, tlf. 40 59 47 00.

Spies er Danmarks største rejsearrangør. Selskabet indgår i den nordiske rejsekoncern Thomas Cook Northern Europe sammen med rejsearrangørerne Ving i Norge og Sverige, Tjäreborg i Finland samt hotelselskabet Resorts & Hotels, der bl.a. driver hotelkæderne Sunwing Family Resorts og Sunprime Hotels. Spies’ gæster flyver fortrinsvis med søsterselskabet Thomas Cook Airlines Scandinavia. Thomas Cook Group plc er noteret på Børsen i London og selskabets ca. 22.000 ansatte opererer i over 200 lande. Thomas Cook Group Airlines, der bl.a. tæller Condor i Tyskland, Thomas Cook Airlines i Storbritannien og Thomas Cook Airlines i Belgien, er med 90 moderne og miljøvenlige fly Europas 11. største flyselskab.