Få vores nyheder på mail

Ældre bytter festen ud med en familieferie

Pressemeddelelse   •   Jun 01, 2017 15:09 CEST

Der er masser af kvalitetstid for alle generationer, når den ældste generation tager børn og børnebørn med på ferie for at fejre en mærkedag. Planlægningen af rejsen er en vigtig del af familieoplevelsen

Stadig flere skifter det lokale forsamlingshus ud med f.eks. Mallorca og Kreta, når familiens store mærkedage skal fejres. Specielt de ældre vil hellere invitere børn, børnebørn og oldebørn på en solferie end skyde hele opsparingen af på en stor fest med suppe, steg og is for onkel Børge og fætrene fra Sønderjylland.

Det mærker man hos Spies, der er Danmarks største udbyder af rejser. Seks procent af alle solgte rejser er lige nu generationsrejser – to pct. mere end for et år siden. Interessen er så stor, at begrebet familierejser har fået en speciel sektion på selskabets hjemmeside.

- Mange ældre synes, man får for lidt ud af den store familiefest – pengene fyres af på få timer, og i kampens hede når man ofte ikke at få talt med alle. Generationsrejsen bliver en helt anden oplevelse – festmiddagen bliver en fest i festen. Og det er ikke kun det, at man er koncentreret sammen med den nærmeste familie i en uge, men også planlægningen af og snakken om rejsen giver alle en glæde, der varer ved også efter hjemkomsten, siger kommunikationschef Torben Andersen fra Spies.

I syv ud af 10 tilfælde er generationsrejserne med All Inclusive. – Så kender man budgettet hjemmefra, børnene kan frit rive is og sodavand ned fra hylderne, og man slipper for at diskutere, hvem der drak den dyre vin og spiste den største bøf, når regningen skal betales, siger Torben Andersen.

Sommerens Top 5 over de mest populære rejsemål for flere generationer ser således ud: 1) Mallorca, 2) Kreta, 3) Cypern, 4) Rhodos og 5) Tyrkiet. Om vinteren går 60 pct. af rejserne til Gran Canaria, men også Tenerife og Phuket i Thailand er populære rejsemål.

- I Tyrkiet er der bygget mange nye, store familiehoteller af høj kvalitet med masser af aktiviteter for alle aldre. Samtidig indgår All Inclusive i de fleste rejser. Kvaliteten af den følger trop med kvaliteten på hotellet. De fleste rejsearrangører giver pæne rabatter, når man rejser mere end 10 samlet, siger Torben Andersen.

Yderligere information: Kommunikationschef Torben Andersen, tlf. 40 59 47 00.

Spies er Danmarks største rejsearrangør. Selskabet indgår i den nordiske rejsekoncern Thomas Cook Northern Europe sammen med rejsearrangørerne Ving i Norge og Sverige, Tjäreborg i Finland samt hotelselskabet Resorts & Hotels, der bl.a. driver hotelkæderne Sunwing Family Resorts og Sunprime Hotels. Spies’ gæster flyver fortrinsvis med søsterselskabet Thomas Cook Airlines Scandinavia. Thomas Cook Group plc er noteret på Børsen i London og selskabets ca. 22.000 ansatte opererer i over 200 lande. Thomas Cook Group Airlines, der bl.a. tæller Condor i Tyskland, Thomas Cook Airlines i Storbritannien og Thomas Cook Airlines i Belgien, er med 90 moderne og miljøvenlige fly Europas 11. største flyselskab.