Få vores nyheder på mail

Barbering og afbrændte næsehår: 21 kr.

Pressemeddelelse   •   Sep 22, 2016 13:27 CEST

På et år bruger en mand over 60 timer på at barbere sig. Det er over 138 dage i løbet af hans liv. Barberen i Molivos på Lesbos svinger kniven i syv-otte timer om dagen.

Hører du til den type, der på din ferie gerne vil opleve et nærmest uddødt håndværk, så kunne et besøg hos en barber være en god ide. Billigste behandling får du i Tyrkiet – her koster det blot 21 kr. at få skægget skrabet af. Og så sørger barberen samtidig for, at eventuelle hår i næse og øre fjernes med en brændende vatpind.

- Barbererne i Sevilla har jo fået en del gratis reklame gennem Rossinis opera – måske er det derfor, at de har skruet priserne op til otte-ti euro (ca. 60-75 kr.) for at skrabe skummet af turistens ansigt, siger kommunikationschef i Spies, Torben Andersen.

Det er dog stadig billigere end de fleste steder i Danmark. Hos en ”gammeldags” barber i Aarhus koster behandlingen 80 kr. (et årskort kan erhverves for 3.500 kr.). En af de mest trendy barbersaloner i København tager hele 250 kr. for at fjerne skægget.

Spies har bedt deres guider tjekke de laveste priser på en barbering i en række populære rejselande. De kom også tilbage med et råd: aftal prisen inden du sætter dig under kniven:

Grækenland (Lesbos): ca. 30 kr.
Spanien: ca. 80 kr.
Tyrkiet (Alanya): ca. 21 til 30 kr.
Cypern: ca. 37 kr.
Kroatien (Brac): ca. 30 kr.
Thailand (Phuket): ca. 28 kr.
England (London): ca. 120 kr.
USA (Chicago): ca. 165 kr.

Yderligere information: Kommunikationschef Torben Andersen, tlf. 40 59 47 00.

Spies er Danmarks største rejsearrangør. Selskabet indgår i den nordiske rejsekoncern Thomas Cook Northern Europe sammen med rejsearrangørerne Ving i Norge og Sverige, Tjäreborg i Finland samt hotelselskabet Resorts & Hotels, der bl.a. driver hotelkæderne Sunwing Family Resorts og Sunprime Hotels. Spies’ gæster flyver fortrinsvis med søsterselskabet Thomas Cook Airlines Scandinavia. Thomas Cook Group plc er noteret på Børsen i London og selskabets ca. 22.000 ansatte opererer i over 200 lande. Thomas Cook Group Airlines, der bl.a. tæller Condor i Tyskland, Thomas Cook Airlines i Storbritannien og Thomas Cook Airlines i Belgien, er med 90 moderne og miljøvenlige fly Europas 11. største flyselskab.