Få vores nyheder på mail

Bestiller rejser for næsten 1 milliard kroner - 10 trends for ferierejsen 2017

Pressemeddelelse   •   Dec 27, 2016 15:19 CET

Man skal være tidligt ude, hvis man vil sikre sig sit ønskehotel på Mallorca til sommer. Efter et fald i turismen til Egypten, Tunesien og Tyrkiet har rejselystne europæere øjnene rettet mod de spanske rejsemål.

I løbet af de første fem uger af 2017 vil danskerne bestille charterrejser for ca. 960 millioner kroner. Det viser beregninger fra Spies, som er Danmarks største rejsearrangør.

Beregninger fra Spies viser, at vi i løbet af de næste fem uger vil bestille ca. 130.000 charterrejser til en værdi af tæt ved 1.000 millioner kroner.

- Det svarer til hele 3.714 solgte rejser pr. dag, 155 rejser i timen eller ca. tre rejser i minuttet, fortæller Torben Andersen, kommunikationschef i Spies. Han tror, at mange af de, der gik glip af sol og varme i sommer, vil være tidligt ude for at sikre sig godt sommervejr til næste år.

- De, der bestiller tidligt, ved, at de har det bedste udvalg, specielt alle de, der ønsker store familieværelser eller plads på vores mest populære hoteller, fortsætter Torben Andersen.

Det er først og fremmest Middelhavet, som frister danskerne i sommerhalvåret, og det er Mallorca, som ser ud til igen at blive sommerens store feriefavorit hos Spies. Ca. 20 pct. af rejserne til den populære ferieø er allerede nu solgt. I disse dage ligger feriesalget ca. 15 pct. over salget på de tilsvarende dage sidste år.

Top 5 sommer 2017 hos Spies (mest solgte rejsemål lige nu):

  1. Mallorca
  2. Kreta
  3. Rhodos
  4. Gran Canaria
  5. Cypern

Spies forudser disse rejsetrends for 2017

Vi fortsætter med at rejse
Rejselysten fortsætter til trods for terror og uro.

Vi vælger det trygge
Vi fravælger lande og områder, som vi oplever som utrygge, og vi går efter det trygge og sikre som for eksempel Mallorca og Kanarieøerne. Spies venter også stor efterspørgsel efter rejser til Grækenland til sommer. Spanien er Spies’ største rejsemål næste sommer, men en tredjedel af rejserne går til Grækenland. Også den smukke, portugisiske atlanterhavsø Madeira oplever en voldsom stigning i efterspørgslen. Til sommer øger Spies derfor antallet af rejser til øen med hele 40 %.

Ferieluksus
Vi vil have det lige så godt eller bedre end derhjemme, og derfor vælger vi luksus på ferien. Det kan være et værelse med direkte adgang til egen pool eller et hotel, som tilbyder det lille ekstra i form af forkælelse og luksus på ferien. Generelt oplever Spies, at opgraderinger såsom havudsigt bliver udsolgt først.

Bulgarien
Bulgarien vil opleve et nyt opsving. Det så vi allerede i den forgangne sommer. De af vores kunder, der lægger vægt på prisen, og som ikke rejser til Tyrkiet, vælger i stedet Bulgarien, og Spies har 30 % flere rejser til salg til Bulgarien til sommer 2017 end sidste sommer.

Kroatien
Der er mange, der vil være nysgerrige på landet ved Adriaterhavet, også til næste sommer. Hos Spies er det et af de rejsemål, som vokser mest i procent (35 %).

Eksotiske rejsemål øger
Flere flyselskaber lancerer ruter til eksotiske steder som Maldiverne, Sri Lanka og Mauritius, og priserne falder. Dermed bliver tidligere drømmedestinationer mere tilgængelige for flere mennesker. Desuden har mange fået øjnene op for eksotiske rejsemål også i sommerhalvåret, hvor priserne i for eksempel Thailand er betydeligt lavere end om vinteren.

Klassikerne holder stadig
De gamle klassikere fortsætter med at toppe listen over de mest populære rejsemål. I toppen finder vi Gran Canaria og Mallorca, som har været i Spies’ program i 60 år, men som er mere aktuelle end nogensinde. Der er ingen rejsemål, som er mere populære end Gran Canaria i vinterhalvåret, og til sommer øger Spies igen antallet af pladser til Mallorca for at tilfredsstille efterspørgslen.

Autentiske oplevelser
Vi vil have specielle oplevelser med os hjem i bagagen. For nogle betyder det at have spist middag med en lokal familie, mens andre vælger Lesbos for at hjælpe de lokale indbyggere på øen med at komme sig efter den økonomiske nedtur, da øen blev overvældet af strømmen af flygtninge i sommeren 2015.

Vi vil på krydstogt
Myterne omkring krydstogtferien er ved at være væk, og stadig flere har lyst til at afprøve en ferie på havet. De nye krydstogtskibe bliver mere og mere tilpasset efter forskellige målgrupper, hvilket gør krydstogtferien aktuel for flere, og børnefamilier er gruppen, som vil vokse mest i krydstogtsegmentet i 2017.

Valgfrihedens tyranni
Vi elsker valgfrihed, men vi ønsker hjælp til at vælge det rigtige. Der vil derfor også i fremtiden være behov for erfarne rejserådgivere, som kan tilbyde råd til kunderne om alt lige fra valg af rejsemål og hotel til restauranter og specielle oplevelser. På samme måde som når vi inviterer en kok til at tilberede middagen til den store fest og en personlig træner, når vi skal gennemføre nytårsløfterne, tør vi heller ikke overlade noget til tilfældighederne, når vi planlægger årets vigtigste uger.

VR – rejseoplevelser på en ny måde
2017 bliver året, hvor Virtual Reality for alvor gør sit indtog i rejsebranchen. Teknologien er som skabt til at vise rejsemål, hoteller og seværdigheder. I dag er det enkelt og billigt at benytte teknologien, og vi vil nok få de første aktører at se, som vil give kunderne mulighed for at teste et hotel eller et rejsemål, før de bestiller ferien.

Yderligere information: Produktchef Carlos Cebrian, tlf. 26 14 26 93, eller kommunikationschef Torben Andersen, tlf. 40 59 47 00.

Spies er Danmarks største rejsearrangør. Selskabet indgår i den nordiske rejsekoncern Thomas Cook Northern Europe sammen med rejsearrangørerne Ving i Norge og Sverige, Tjäreborg i Finland samt hotelselskabet Resorts & Hotels, der bl.a. driver hotelkæderne Sunwing Family Resorts og Sunprime Hotels. Spies’ gæster flyver fortrinsvis med søsterselskabet Thomas Cook Airlines Scandinavia. Thomas Cook Group plc er noteret på Børsen i London og selskabets ca. 22.000 ansatte opererer i over 200 lande. Thomas Cook Group Airlines, der bl.a. tæller Condor i Tyskland, Thomas Cook Airlines i Storbritannien og Thomas Cook Airlines i Belgien, er med 90 moderne og miljøvenlige fly Europas 11. største flyselskab.