Få vores nyheder på mail

Danske turister tilbage på Lesbos - udsolgt på første fly den 15. maj

Pressemeddelelse   •   Maj 02, 2016 08:12 CEST

Søndag den 15. maj kl. 7.05 letter sommerens første charterfly fra København til Lesbos. Og her er en god nyhed til Lesbos fra rejsearrangøren Spies, der flyver med Thomas Cook Airlines: allerede 14 dage før afgang er flyet med dets 212 pladser udsolgt.

Sidste sommer havde flere danske rejsearrangører Lesbos på programmet men på grund af den megen medieomtale af flygtningesituationen på øen, har de aflyst i den kommende sommer. Kun Spies har valgt at blive og opretholde deres ugentlige flyvning.

- Vi kommer til at tabe en del penge på sommerens 19 flyvninger med ca. 4.000 gæster, men vi ønsker at være på vores mangeårige rejsemål i såvel modgang som medgang. Vi har et meget stort stampublikum, som elsker Lesbos. Og de er klar til at vende tilbage til øen, der er ca. 25 pct. større end Lolland, fortæller kommunikationschef Torben Andersen fra Spies og Thomas Cook Airlines.

Det er ikke kun den første flyvning fra København til Lesbos, som der har været rift om. – Frem til 1. juli har vi solgt ca. 60 pct. af vores Lesbos-rejser. Det er på højde med salget til andre græske rejsemål. Efter 1. juli kommer skolernes og industriens ferie med en endnu større efterspørgsel, så vi skal nok få solgt alle vores Lesbos-rejser. Den familiære stemning er en af hovedårsagerne til, at danskerne nu igen kommer til øen i stort tal, siger produktchef Carlos Cebrian fra Spies. Han besøger selv øen den 19. maj for at mødes med Spies’ samarbejdspartnere og udvalgte hotelejere.

Tilstrømningen af flygtninge til Lesbos er i de sidste uger faldet markant. Ved ankomsten til øen køres eller sejles alle direkte til to opsamlingslejre ved Mytilini by, hvorfra turen går videre til det græske fastland.

Spies er løbende i kontakt med den danske skuespiller Katja Skov Linde, der arbejder på Lesbos som frivillig koordinator: - Gader og strande har aldrig været renere, end de er nu. Man kan virkelig mærke på de lokale, at de vil gøre alt for at få turismen op i gear igen, fortæller Katja Skov Linde.

Sidste sommer tillod danske Thomas Cook Airlines, at deres gæster hver kunne tage 20 kilo nødhjælp med til øen. – Vores gæster tog op mod 20 tons med. Nu efterlyser vi hjælpeprojekter for øens egen befolkning – projekter, som vi og vores gæster kan støtte på den ene eller anden måde, siger Carlos Cebrian.

Yderligere information: Kommunikationschef Torben Andersen, tlf. 40 59 47 00, eller produktchef Carlos Cebrian, tlf. 26 14 26 93.

Spies er Danmarks største rejsearrangør. Selskabet indgår i den nordiske rejsekoncern Thomas Cook Northern Europe sammen med rejsearrangørerne Ving i Norge og Sverige, Tjäreborg i Finland samt hotelselskabet Resorts & Hotels, der bl.a. driver hotelkæderne Sunwing Family Resorts og Sunprime Hotels. Spies’ gæster flyver fortrinsvis med søsterselskabet Thomas Cook Airlines Scandinavia. Thomas Cook Group plc er noteret på Børsen i London og selskabets ca. 22.000 ansatte opererer i over 200 lande. Thomas Cook Group Airlines, der bl.a. tæller Condor i Tyskland, Thomas Cook Airlines i Storbritannien og Thomas Cook Airlines i Belgien, er med 90 moderne og miljøvenlige fly Europas 11. største flyselskab.