Få vores nyheder på mail

Danskere på sommerferie: Tapas er in - burgeren out

Pressemeddelelse   •   Aug 16, 2017 12:34 CEST

Omgivelserne betyder meget for vores lyst til at spise anderledes på ferien. En græsk salat med lammekoteletter og oliven gør sig godt på en græsk taverna.

85,3 pct. af de rejselystne synes, det er vigtigt at prøve den lokale mad, når de er på ferie i udlandet. Næsten fem ud af 10 (46,6 pct.) har den spanske tapas som deres favorit, fulgt af græsk tzatziki og grillet frisk fisk. Det viser svarene fra de 11.133 deltagere i Spies’ Rejsepanel, som i sommerferien har valgt at svare på spørgsmål omkring deres ferie. Samtidig vælges burgere og pommes frites fra.

- Faktisk ser flere end hver femte (21,6 pct.) frem til at spise god mad på ferien – en interesse, der herhjemme fremmes af de mange madprogrammer på tv og utallige nye kogebøger. Den klassiske fastfood vælges fra – kun 1,1 pct. ser frem til at indtage en ferieburger, og blot 0,5 pct. glæder sig til pommes frites, siger kommunikationschef i Spies, Torben Andersen.

Top 10: Hvilke internationale madfavoritter har du (muligt at afgive tre svar)?

  1. Spansk tapas (46,6 pct.)
  2. Græsk tzatziki (37,5 pct.)
  3. Grillet fisk (33,2 pct.)
  4. Kødretter (24,9 pct.)
  5. Thai-mad (16,9 pct.)
  6. Pastaretter (14,9 pct.)
  7. Skaldyr (16,6 pct.)
  8. Souvlaki (12 pct.)
  9. Meze (10,1 pct.)
  10. Tyrkisk kebab (9,9 pct.)

OM SPIES' REJSEPANEL: Rejsepanelet er et internetbaseret, uafhængigt og upolitisk panel, der afspejler meninger omkring ferie, rejser og andre relaterede spørgsmål. Panelet består af over 30.000 medlemmer. Det er frivilligt og gratis at være med, og man kan når som helst forlade panelet. Undersøgelsen er et såkaldt bekvemmelighedsudvalg, og de, der svarer, vælger at gøre det via et internetbaseret spørgeskema.

Yderligere information: Kommunikationschef Torben Andersen, tlf. 40 59 47 00.

Spies er Danmarks største rejsearrangør. Selskabet indgår i den nordiske rejsekoncern Thomas Cook Northern Europe sammen med rejsearrangørerne Ving i Norge og Sverige, Tjäreborg i Finland samt hotelselskabet Resorts & Hotels, der bl.a. driver hotelkæderne Sunwing Family Resorts og Sunprime Hotels. Spies’ gæster flyver fortrinsvis med søsterselskabet Thomas Cook Airlines Scandinavia. Thomas Cook Group plc er noteret på Børsen i London og selskabets ca. 22.000 ansatte opererer i over 200 lande. Thomas Cook Group Airlines, der bl.a. tæller Condor i Tyskland, Thomas Cook Airlines i Storbritannien og Thomas Cook Airlines i Belgien, er med 90 moderne og miljøvenlige fly Europas 11. største flyselskab.