Få vores nyheder på mail

Her er skandinavernes feriefavoritter

Pressemeddelelse   •   Maj 02, 2017 12:42 CEST

Grækenland – og specielt Kreta med bl.a. Sunwing Family Resort – har et stort hjerte hos danskerne.

I det seneste år er der sket et skred i skandinaverne og finnernes sommerferievalg. I de seneste fem år har Tyrkiet i alle fire lande været i ”Top 3” over de mest populære rejsemål, men i denne sommer ryger de helt ud af listerne – fortrængt af Grækenland.

- I Danmark har vi rebet de tyrkiske sejl og udbyder i denne sommer 30 pct. færre rejser dertil end i fjor. Gennem de seneste 10 år har Tyrkiet slået sig op på en høj hotelstandard – også når det gælder All Inclusive – til en god pris. Antallet af solgte rejser til Grækenland med Kreta og Rhodos som de store magneter er steget med 19 pct. sammenlignet med samme tidspunkt sidste år. Til de små græske øer er efterspørgslen endnu større med en stigning er på hele 35 pct., siger kommunikationschef i Spies, Torben Andersen

Turiststrømmen fra Danmark til Tyrkiet faldt drastisk fra 2015 til 2016. Det har været med til at vende op og ned på danskernes lyst til at rejse forholdsvis langt efter et stabilt rejsemål. Gran Canaria, en ellers typisk vinterdestination, er også nu et af de mest populære rejsemål om sommeren.

Herunder ”Top 3” over de mest populære sommerrejsemål (april-september) i de nordiske lande (i parentes vinterens favoritter – oktober-marts).

Kilde: Spies og selskabets søsterselskaber i Sverige og Norge (Ving) og Finland (Tjäreborg):

DANMARK:

 1. Mallorca (Gran Canaria)
 2. Kreta (Tenerife)
 3. Gran Canaria (Phuket)

SVERIGE:

 1. Mallorca (Gran Canaria)
 2. Rhodos (Tenerife)
 3. Kreta (Phuket)

NORGE:

 1. Mallorca (Gran Canaria)
 2. Kreta (Tenerife)
 3. Gran Canaria (Phuket)

FINLAND:

 1. Kreta (Gran Canaria)
 2. Rhodos (Tenerife)
 3. Cypern (Phuket/Krabi)

Yderligere information: Produktchef Carlos Cebrian, tlf. 26 14 26 93, eller kommunikationschef Torben Andersen, tlf. 40 59 47 00.

Spies er Danmarks største rejsearrangør. Selskabet indgår i den nordiske rejsekoncern Thomas Cook Northern Europe sammen med rejsearrangørerne Ving i Norge og Sverige, Tjäreborg i Finland samt hotelselskabet Resorts & Hotels, der bl.a. driver hotelkæderne Sunwing Family Resorts og Sunprime Hotels. Spies’ gæster flyver fortrinsvis med søsterselskabet Thomas Cook Airlines Scandinavia. Thomas Cook Group plc er noteret på Børsen i London og selskabets ca. 22.000 ansatte opererer i over 200 lande. Thomas Cook Group Airlines, der bl.a. tæller Condor i Tyskland, Thomas Cook Airlines i Storbritannien og Thomas Cook Airlines i Belgien, er med 90 moderne og miljøvenlige fly Europas 11. største flyselskab.