Få vores nyheder på mail

Kunst for fremtiden for Lesbos

Pressemeddelelse   •   Jun 23, 2016 09:17 CEST

Katja Skov Linde tog sidste sommer til Lesbos som frivillig hjælper i forbindelse med de mange flygtninge. Nu er flygtningestrømmen stilnet af, men Katja har valgt at blive på øen for at hjælpe den hårdt ramte lokalbefolkning.

Dansk skuespiller var frivillig hjælper under flygtningekrisen. Nu vil hun give tilbage til øen og hjælpe med at skaffe turisterne tilbage.

Det startede med soveposer fra Smukfest. Hvor og hvornår det ender, ved Katja Skov Linde ikke. Så længe der er brug for hjælp, er det svært at vende ryggen til, mener hun.

Katja Skov Linde er uddannet skuespiller i Danmark, hvor hun blandt andet har turneret med sin teatertrup. Gennem årene har hun været involveret i flere velgørenhedsprojekter, og sidste år i juni tog hun initiativ til at hjælpe flygtningene på Lesbos med soveposer indsamlet efter Skanderborg-festivalen.

- Det var utroligt. I løbet af en uge var der doneret penge til projektet, og 40 frivillige hjælpere stod klar til at hjælpe med indsamlingen. Efter festivalen kunne vi sende 18 paller med soveposer til Lesbos. Jeg tog med flyet og var med til at fordele, og jeg kunne ikke tage hjem igen, når der var så meget behov for hjælp. Det gav mening at blive på øen, fortæller hun.

Katja er stadig på Lesbos.

- De flygtninge, der fortsat er på øen, og de få, der kommer, bliver der taget hånd om. Men Lesbos lider. Øens befolkning er blevet helt urimelig ramt af situationen, og vi frivillige vil så gerne give noget tilbage, siger hun.

I øjeblikket er hun sammen med andre frivillige i hjælpeorganisationen Hope Theater ved at planlægge en kunstfestival, som forhåbentlig kan være med til at tiltrække turister og dermed indkomst til øen.

Symbiosis, som foreløbig er festivalens navn, skal afvikles fra den 26. juli til den 26. august, og man er i færd med at kontakte kunstnere rundt omkring i hele verden, som vil være med til at støtte. Sideløbende arbejder hun med at etablere et mobilt teater, som i en bus under festivalen skal rundt på øen og tilbyde aktiviteter og teater for børn.

Yderligere information: Kommunikationschef Torben Andersen, tlf. 40 59 47 00, eller produktchef Carlos Cebrian, tlf. 26 14 26 93.

Spies er Danmarks største rejsearrangør. Selskabet indgår i den nordiske rejsekoncern Thomas Cook Northern Europe sammen med rejsearrangørerne Ving i Norge og Sverige, Tjäreborg i Finland samt hotelselskabet Resorts & Hotels, der bl.a. driver hotelkæderne Sunwing Family Resorts og Sunprime Hotels. Spies’ gæster flyver fortrinsvis med søsterselskabet Thomas Cook Airlines Scandinavia. Thomas Cook Group plc er noteret på Børsen i London og selskabets ca. 22.000 ansatte opererer i over 200 lande. Thomas Cook Group Airlines, der bl.a. tæller Condor i Tyskland, Thomas Cook Airlines i Storbritannien og Thomas Cook Airlines i Belgien, er med 90 moderne og miljøvenlige fly Europas 11. største flyselskab.