Få vores nyheder på mail

Kunstnere udsmykker Spies' nye design hotel

Pressemeddelelse   •   Sep 19, 2018 11:27 CEST

Som led i et samarbejde med Talenthouse’ globale netværk, har tre internationale kunstnere fået til opgave at lave en række kunstværker på Spies’ nye designhotel, Cook's Club, på Kreta. Kunstnerne blev bedt om at fange feriefølelsen hos nutidens moderne rejsende.

Cook's Club er det nyeste hotelkoncept hos Spies. Det første hotel i Hersonissos på Kreta, åbnede denne sommer og er blevet positivt modtaget af gæsterne. Planen er at åbne ni nye Cooks Club i det kommende år.

- Cook's Club følger succesen med det eksklusive boutique koncept Casa Cook, der med sin blanding af design og en afslappet luksus atmosfære, tiltrækker nye gæster til os. Med Cook's Club ønsker vi at nå en ny målgruppe, der sætter pris på et godt design, god og spændende mad, velfremstillede drikkevarer og gode DJ'er, siger Carlos Cebrian, produktchef i Spies.

Samarbejdet med Talenthouse er en del af et initiativ for at finde og promote internationale kreative talenter. Over 600 bidrag blev indsendt af kunstnere fra hele verden. De vindende værker får nu en fremtrædende placering på hotellerne og skal være med til at skabe en god atmosfære.

Sergiy Tsymbaliuk fra Ukraine, Miyuki Okada fra Holland og Mark Walters fra Storbritannien er de tre først udvalgte kunstnere. I perioden 6.-13. september var de på Kreta for lave deres værker på Cooks Club i Hersonissos.

- Det var svært at vælge de tre vindende kunstnere. Der var mange gode bidrag, og jeg var imponeret over den kreativitet og talent vi så. Normski, Miyuki og Mark har ambitiøst fortolket opgaven med skabe oplevelser for en ny generation feriegæster. De instagram-venlige værker er fantastiske, siger jurymedlemmet Stefan Nilsson, der er svensk trendekspert indenfor mode, design og indretning..

Om kunstnerne og værkerne:

Den ukrainske kunstner Sergiy Tsymbaliuk (aka Normski) står for et stort vægmaleri med en hotelgæst på hotellet, som træder ud af poolen og svøber sig i et badelagen. Arbejdet symboliserer det sjove ved en ferie, mens håndklædet signalerer et trygt sted. Arbejdet på hotellets gavl er hans hidtil største og er 13 meter højt.

Den japansk fødte kunstner Miyuki Okada, der bor i Amsterdam, leger med ordet delphinium - en blomst, der har hjemsted på Kreta og i det østlige Middelhavet. Delphinium stammer fra ordet delfin og Okadas arbejde indeholder både dyr og planter. Hendes arbejde er på 11 x 13 meter.

Den britiske kunstner Mark Walters fra Leicester har skabt to kunstværker med solskin som fokus. Mens det ene kunstværk opmuntrer folk til at blive fanget af solstråler, har det andet arbejde den lykkelige besked "Du er mit solskin".

Normskis og Okadas værker pryder facaden på to af hotellets fire bygninger og vil være en spektakulær kulisse til hotellets moderne design.

Yderligere information:Produktchef Carlos Cebrian, tlf. 26 14 26 93, eller kommunikationschef Torben Andersen, tlf. 40 59 47 00.

Læs mere om Talenthouse her:

https://www.talenthouse.com/

Og om Cook’s Club:

https://www.spies.dk/graekenland/hersonissos/cooks-club-hersonissos-crete

Spies er Danmarks største rejsearrangør. Selskabet indgår i den nordiske rejsekoncern Thomas Cook Northern Europe sammen med rejsearrangørerne Ving i Norge og Sverige, Tjäreborg i Finland samt hotelselskabet Resorts & Hotels, der bl.a. driver hotelkæderne Sunwing Family Resorts og Sunprime Hotels. Spies’ gæster flyver fortrinsvis med søsterselskabet Thomas Cook Airlines Scandinavia. Thomas Cook Group plc er noteret på Børsen i London og selskabets ca. 22.000 ansatte opererer i over 200 lande. Thomas Cook Group Airlines, der bl.a. tæller Condor i Tyskland, Thomas Cook Airlines i Storbritannien og Thomas Cook Airlines i Belgien, er med 90 moderne og miljøvenlige fly Europas 11. største flyselskab.