Få vores nyheder på mail

Lavprisfly er dyrest med "flyversjussen"

Pressemeddelelse   •   Mar 29, 2017 10:32 CEST

Så er der serveret… De samme drikkevarer, men til vidt forskellige priser hos de forskellige flyselskaber. Men alle er dog billigere end Københavns Lufthavn.

Når familien Danmark flyver på ferie, forkæler mange sig med en drink eller to og måske en lille én til kaffen. Rejser man med de udenlandske lavprisfly, er denne fornøjelse markant dyrere end hos charterflyselskaberne. En sammenligning af priserne på en række populære drikkevarer viser, at irske Ryanair i gennemsnit er hele 21 pct. dyrere end Spies’ eget flyselskab, Thomas Cook Airlines Scandinavia.

Også Nordens største lavprisselskab, Norwegian, graver dybt i gæsternes lommer, når de vil hygge sig med drink. Selskabet er således hele 18 pct. dyrere end det charterflyselskab, der er billigst fra danske lufthavne.

- Og apropos lufthavne. En øl på 30 cl. i det taxfree område i Københavns Lufthavn koster 56 kr., mens man rask væk forlanger ca. 83 kr. for 5 cl. gin. Den samme mængde koster fra 40 kr. i charterflyene – altså langt mindre end det halve – også selv om man rejser med de dyrere lavprisselskaber, siger kommunikationschef i Spies, Torben Andersen.

Københavns Lufthavn har tidligere forklaret, at årsagen til de høje priser i det taxfree område er det faktum, at en meget stor del af kunderne er svenskere i transit. Niveauet er derfor lagt efter de svenske restaurationspriser.

https://www3.spies.dk/spiesdk/presse/Lufthavnspriser.pdf
Billedtekst (klik på ovenstående link og se prisskema):
Titusindvis af danskere vil i den kommende sommer rejse på ferie med disse fire flyselskaber. Ryanair er godt klar over, at de altid har skruet godt op på priserne for drikkevarer. Tidligere stod der følgende på forsiden af deres drinksfolder: ”There’s no extra charge to turn the page”… (der er ikke ekstra gebyr på at vende siden…).

Yderligere information: Kommunikationschef Torben Andersen, tlf. 40 59 47 00.

Spies er Danmarks største rejsearrangør. Selskabet indgår i den nordiske rejsekoncern Thomas Cook Northern Europe sammen med rejsearrangørerne Ving i Norge og Sverige, Tjäreborg i Finland samt hotelselskabet Resorts & Hotels, der bl.a. driver hotelkæderne Sunwing Family Resorts og Sunprime Hotels. Spies’ gæster flyver fortrinsvis med søsterselskabet Thomas Cook Airlines Scandinavia. Thomas Cook Group plc er noteret på Børsen i London og selskabets ca. 22.000 ansatte opererer i over 200 lande. Thomas Cook Group Airlines, der bl.a. tæller Condor i Tyskland, Thomas Cook Airlines i Storbritannien og Thomas Cook Airlines i Belgien, er med 90 moderne og miljøvenlige fly Europas 11. største flyselskab.