Få vores nyheder på mail

Mad er den nye feriesouvenir

Pressemeddelelse   •   Aug 09, 2017 10:24 CEST

Mange ønsker at tage feriens kulinariske oplevelser med hjem, og ost og olivenolie er blandt de mest populære souvenirs.

Engang var souvenirs noget med dekorerede platter, nøgleringe og flamingodansende dukker. Den tid er stort set forbi – nu henter danskerne madvarer med hjem fra udlandsrejsen. Olivenolie, lokale vine og krydderier er blevet nutidens souvenir, pakket ned i kufferten og siden brugt i hjemmet. Det afslører Spies’ rejsepanel, hvor 11.155 danskere er blevet spurgt om deres ferievaner.

Danskernes store interesse for kogebøger og de mange madprogrammer på tv tages med på ferien.

– Men man skal lige tjekke reglerne for at hjemtage madvarer fra udlandet. Specielt fra Det Fjerne Østen findes der en række restriktioner. Af hensyn til flysikkerheden er det ikke tilladt at pakke mere end to liter olivenolie i bagage. Husk at pakke både mad- og drikkevarer forsvarligt ind, så feriekufferten ikke bliver spoleret, siger kommunikationschef Torben Andersen fra Spies.

Top 10 over feriefolkets madsouvenirer ser således ud (mulighed for tre svar):

  1. Krydderier (39,7 pct.)
  2. Olivenolie fra området (35 pct.)
  3. Lokale vine (22,7 pct.)
  4. Nødder (pinjekerner, valnødder, pistacienødder) (20,1 pct.)
  5. Lokal spiritus (15,4 pct.)
  6. Oste (Manchego, halloumi, parmesan) (14,9 pct.)
  7. Oliven (12,2 pct.)
  8. Forskellige skinker (pata negra, Parma) (8,6 pct.)
  9. Likører fra lokalområderne (8,2 pct.)
  10. Kager og lokalt bagværk (7,1 pct.)

Yderligere information: Kommunikationschef Torben Andersen. Tlf. 40 59 47 00.

Spies er Danmarks største rejsearrangør. Selskabet indgår i den nordiske rejsekoncern Thomas Cook Northern Europe sammen med rejsearrangørerne Ving i Norge og Sverige, Tjäreborg i Finland samt hotelselskabet Resorts & Hotels, der bl.a. driver hotelkæderne Sunwing Family Resorts og Sunprime Hotels. Spies’ gæster flyver fortrinsvis med søsterselskabet Thomas Cook Airlines Scandinavia. Thomas Cook Group plc er noteret på Børsen i London og selskabets ca. 22.000 ansatte opererer i over 200 lande. Thomas Cook Group Airlines, der bl.a. tæller Condor i Tyskland, Thomas Cook Airlines i Storbritannien og Thomas Cook Airlines i Belgien, er med 90 moderne og miljøvenlige fly Europas 11. største flyselskab.