Få vores nyheder på mail

Mallorca er sommerens billigste med fødevarer

Pressemeddelelse   •   Jul 11, 2017 23:52 CEST

Specielt grøntsager er markant billigere på de populære rejsemål – fremdrevet i et mere solrigt klima end det danske.

I sommerferien siger op mod 350.000 danskere farvel til den regnvåde hjemlige sommer og goddag til sydens sol og varme. Hos Spies, der er Danmarks største rejseudbyder, vil ca. 70 pct. af gæsterne bo i lejlighed med køkkenfaciliteter. Det giver bl.a. den fordel, at ikke alle måltider skal indtages på restaurant, men at man selv kan trylle i køkkenet med de lokale råvarer.

Når danskerne i denne sommer går i de lokale supermarkeder, får de en positiv overraskelse, når det gælder priserne. – Vi har haft vores guider på syv rejsemål til at købe 10 almindelige dagligvarer. Billigst var det på Mallorca – her var den samlede pris næsten det halve af prisen i et dansk supermarked. Det skyldes bl.a., at Spanien har en lavere moms på nødvendige fødevarer, fortæller kommunikationschef Torben Andersen fra Spies.

Listen over de populære rejsemål, som det er billigst at købe dagligvarer på, ser således ud:

  1. Mallorca – 120,65 kr. (Mercadona, Alcudia)
  2. Bulgarien – 122,65 kr. (lokalt supermarked Sunny Beach)
  3. Madeira – 124,00 kr. (lokalt supermarked Funchal)
  4. Gran Canaria – 140,20 kr. (Hiper Dino)
  5. Tyrkiet -162,30 kr. (Migros i Alanya)
  6. Rhodos – 196,60 kr. (Food Market Rhodos by)
  7. Cypern – 214,00 kr. (Best Buy, Ayia Napa)
  8. Danmark – 232,40 kr.

Der blev alle steder købt følgende: Smør (225 gram), 2 x 1,5 liter Coca Cola, 6 medium æg, 6 dåseøl (33 cl), Nutella (200 gram), tun i vand (200 gram), Heinz ketchup (570 gram), et kilo tomater, en stor agurk og en liter mælk. Priserne er indsamlet i uge 26/2017.

Guiderne fra Spies foretog i flere tilfælde indkøbene i supermarkeder, der ligger tæt ved eller i turistområder. – Vil man have lavere priser, er det en god ide at handle der, hvor de lokale også køber ind – der kan være op til 20 pct. prisforskel mellem et lokalt og et turist supermarked, fortæller Torben Andersen.

Yderligere information: Kommunikationschef Torben Andersen, tlf. 40 59 47 00. Under pressemeddelelsen findes der link til en pdf-fil med aktuelle priser på fødevarer i de syv populære ferielande – og i et stort dansk ”supermarked”.

Spies er Danmarks største rejsearrangør. Selskabet indgår i den nordiske rejsekoncern Thomas Cook Northern Europe sammen med rejsearrangørerne Ving i Norge og Sverige, Tjäreborg i Finland samt hotelselskabet Resorts & Hotels, der bl.a. driver hotelkæderne Sunwing Family Resorts og Sunprime Hotels. Spies’ gæster flyver fortrinsvis med søsterselskabet Thomas Cook Airlines Scandinavia. Thomas Cook Group plc er noteret på Børsen i London og selskabets ca. 22.000 ansatte opererer i over 200 lande. Thomas Cook Group Airlines, der bl.a. tæller Condor i Tyskland, Thomas Cook Airlines i Storbritannien og Thomas Cook Airlines i Belgien, er med 90 moderne og miljøvenlige fly Europas 11. største flyselskab.