Få vores nyheder på mail

Ni ud af 10 danskere har holdt ferie i Grækenland

Pressemeddelelse   •   Feb 13, 2018 09:31 CET

Så bliver det ikke meget mere græsk – måske mangler man lige det vippende bord med den ternede dug.

Ni ud af 10 danskere har på et eller andet tidspunkt holdt ferie i Grækenland – og 90,4 pct. af dem har lyst til at vende tilbage. Det viser Spies’ rejsepanel, hvor 10.198 danskere har svaret på en række spørgsmål om Grækenland som ferieland.

Landet er populært blandt både familier, par og unge. Variationen af rejsemål er stor – lige fra de små øer til smukke miljøer på fastlandet.

- Faktisk tæller landet over 2.000 øer, men kun 148 er beboede – og kun 78 har flere end 100 indbyggere. Vores gæster har altid sat stor pris på f.eks. det turkis vand, variationen mellem rejsemålene, gæstfriheden og de stemningsfyldte tavernaer. Der er ikke noget at sige til, at over 14 millioner sidste år holdt ferie i gudernes land – en stigning på op mod 20 pct. på to år, siger kommunikationschef Torben Andersen fra Spies.

Hvor mange danskere har holdt ferie i Grækenland (svar fra 10.198 paneldeltagere)?

Ja 89,4 pct.

Nej 10,6 pct.

Hvis ja: hvor mange gange har du holdt ferie i landet?

En gang 12,3 pct.

2-3 gange 24,4 pct.

4-5 gange 21,1 pct.

6 gange eller flere 42,2 pct.

Ni ud af 10 (89,4 pct.) er klar til igen at rejse til Grækenland, 7,1 pct. er usikre på om de igen vil ferie i landet, mens 3,5 svarer, at de ikke igen vil besøge landet med de 10,7 millioner indbyggere.

På spørgsmålet: hvilket græsk rejsemål foretrækker du (flere muligheder for svar)?, peger næsten syv ud af 10 (69,7 pct.) på store øer som Kreta og Rhodos, hvor tilbuddene er flere end på mindre øer som f.eks. Skiathos, Lesbos, Thassos og Skopelos. Andre vil til fastlandet og f.eks. opleve Den olympiske Riviera nær Thessaloniki, mens kun et par pct. peger på Athen.

Yderligere information: Kommunikationschef Torben Andersen, tlf. 40 59 47 00.

OM SPIES' REJSEPANEL: Panelet er en dialogkanal mellem rejseinteresserede og rejsearrangøren Spies. Det er et internetbaseret, uafhængigt og upolitisk panel, der afspejler tendenser, når det gælder danskernes ferie. Det er frivilligt og gratis at være med, og man kan når som helst forlade panelet. I øjeblikket er ca. 37.000 med i panelet.

Spies er Danmarks største rejsearrangør. Selskabet indgår i den nordiske rejsekoncern Thomas Cook Northern Europe sammen med rejsearrangørerne Ving i Norge og Sverige, Tjäreborg i Finland samt hotelselskabet Resorts & Hotels, der bl.a. driver hotelkæderne Sunwing Family Resorts og Sunprime Hotels. Spies’ gæster flyver fortrinsvis med søsterselskabet Thomas Cook Airlines Scandinavia. Thomas Cook Group plc er noteret på Børsen i London og selskabets ca. 22.000 ansatte opererer i over 200 lande. Thomas Cook Group Airlines, der bl.a. tæller Condor i Tyskland, Thomas Cook Airlines i Storbritannien og Thomas Cook Airlines i Belgien, er med 90 moderne og miljøvenlige fly Europas 11. største flyselskab.