Få vores nyheder på mail

Nu vender danskerne tilbage til Grækenland

Pressemeddelelse   •   Jan 25, 2017 14:20 CET

Fra april til oktober ligger dagtemperaturerne ved Halkidiki på mindst 19-20 grader – toppende i juli og august med omkring 29 grader – nok til at gøre badevandet attraktivt for selv den mest kuldskære.

Danskerne har fået genskabt tilliden til Grækenland som rejseland. Sidste år valgte 291.414 danskere at holde ferie i øriget – 19.327 flere end året før. I år venter rejsebranchen, at tallet runder de 300.000. Den vurdering bygger på et mersalg lige nu på ca. 15 pct. i forhold til samme tidspunkt i fjor.

Derfor lægger Danmarks største rejsearrangør, Spies, nu ekstra græsk kapacitet op. Fra Aalborg tilbyder man ca. 1.100 Lesbos-rejser i skolernes sommerferie, og fra København lanceres Thessaloniki med de tre halvøer under det fælles navn Halkidiki.

- Vores gæster fortæller os, at de vælger Grækenland som ferieland på grund af det solsikre klima og madkulturen. Dertil ligger de ord som ”spændende øer”, ”afslapning” og ”græsk gæstfrihed”, siger kommunikationschef Torben Andersen fra Spies.

Thessaloniki er Grækenlands næststørste by med op mod en million indbyggere. Universitetsbyen har et sprudlende natteliv med alt fra trendy barer og caféer til store og velbesøgte natklubber. Spies tilbyder 11 hoteller i byen og 20 hoteller på halvøerne Kassandra og Sithonia – den første er den mest populære, mens den sidste er mere fredelig med nogle af Grækenlands bedste strand.

Spies har valgt at flyve fra København med SAS i juli og august. Fem nætter på Capsis Hotel (kategori 4) i Thessaloniki koster fra 3.525 kr., mens 10 nætter på Hanioto Palace (kategori 3+ med halvpension) i Halkidiki koster fra 5.575 kr.

Yderligere information: Produktchef Carlos Cebrian, tlf. 26 14 26 93, eller kommunikationschef Torben Andersen, tlf. 40 59 47 00.

Spies er Danmarks største rejsearrangør. Selskabet indgår i den nordiske rejsekoncern Thomas Cook Northern Europe sammen med rejsearrangørerne Ving i Norge og Sverige, Tjäreborg i Finland samt hotelselskabet Resorts & Hotels, der bl.a. driver hotelkæderne Sunwing Family Resorts og Sunprime Hotels. Spies’ gæster flyver fortrinsvis med søsterselskabet Thomas Cook Airlines Scandinavia. Thomas Cook Group plc er noteret på Børsen i London og selskabets ca. 22.000 ansatte opererer i over 200 lande. Thomas Cook Group Airlines, der bl.a. tæller Condor i Tyskland, Thomas Cook Airlines i Storbritannien og Thomas Cook Airlines i Belgien, er med 90 moderne og miljøvenlige fly Europas 11. største flyselskab.