Få vores nyheder på mail

Nyhed fra Spies: Karpathos

Pressemeddelelse   •   Sep 26, 2018 10:58 CEST

Så bliver det ikke mere græsk. Havnen i Pigadia er samlingspunkt for både lokalbefolkningen og turisterne på Karpathos.

Grækenland har for alvor lagt den økonomiske krise bag sig og er tilbage som et af Europas mest populære ferielande. På fem år er antallet af turister fordoblet til ca. 32 millioner om året – fordelt på fastlandet og på op mod 100 øer. Nu udvider Spies antallet af græske rejsemål til 80 med flere end 700 hoteller, idet Karpathos, den næststørste ø i Dodekanersene, præsenteres som den kommende sommers græske nyhed fra København.

Øen tæller ca. 6.000 indbyggere og har et smuk kuperet landskab med mange flotte strande. Hovedbyen er Pigadia med ca. 2500 indbyggere – ca. 15 kilometer fra øens lufthavn. Byens charmerende havnepromenade er med sit liv indbegrebet af meget af det, som danskerne sætter pris på ved Grækenland. Her mødes folk for at nyde god mad, vin, stemningen og hinandens selskab.

Ønsker man en pause fra strandlivet, går der turbåde fra Pigadia til naturreservatet nord for øen og til naboøen Rhodos. Og så er der flere steder på øen gode forhold for wind-surfere.

  • Med sine 324 kvadratkilometer er Karpathos kun en fjerdedel så stor som Rhodos og på størrelse med Als. Ud over hoteller i Pigadia, tilbyder vi også ophold i fiskerbyen Lefkos, beskrevet af lokalbefolkningen som ”sidste stop før paradis”, og Amoopi med rige snorkelmuligheder. Alt i alt får vi 15 hoteller på Karpathos – lige fra fem-stjernede luksushoteller til charmerende familieejede pensioner, siger kommunikationschef Torben Andersen, Spies.

Sommerens første fly til den græske nyhed letter fra Københavns Lufthavn den 8. maj og det sidste den 25. september. En uge med afgang den 8. maj til det tre-stjernede hotel Sunrise i Pigadia koster 2.599 kr. pr. person inklusiv morgenmad og havudsigt.

Spies er Danmarks største rejsearrangør. Selskabet indgår i den nordiske rejsekoncern Thomas Cook Northern Europe sammen med rejsearrangørerne Ving i Norge og Sverige, Tjäreborg i Finland samt hotelselskabet Resorts & Hotels, der bl.a. driver hotelkæderne Sunwing Family Resorts og Sunprime Hotels. Spies’ gæster flyver fortrinsvis med søsterselskabet Thomas Cook Airlines Scandinavia. Thomas Cook Group plc er noteret på Børsen i London og selskabets ca. 22.000 ansatte opererer i over 200 lande. Thomas Cook Group Airlines, der bl.a. tæller Condor i Tyskland, Thomas Cook Airlines i Storbritannien og Thomas Cook Airlines i Belgien, er med 90 moderne og miljøvenlige fly Europas 11. største flyselskab.