Få vores nyheder på mail

Ølfestivaler i 10 af Spies' storbyer

Pressemeddelelse   •   Apr 05, 2016 16:37 CEST

Interessen for øl har aldrig været større. Antallet af mikrobryggerier og udbredelsen af konceptet “craft beer” er øget eksplosivt, og hjemmebrygning af øl er blevet en mindre folkebevægelse. Med denne trend øger også interessen for ølfestivaler. Turister fra hele verden er i dag parate til at rejse til andre lande for at finde nye øloplevelser og møde ligesindede ølentusiaster.

Hvis man siger ordet ølfestival, tænker de fleste på Oktoberfest i München, men i dag findes der betydeligt flere festivaler end den ene. Blot i Tyskland findes der mere end en håndfuld festivaler og messer, som hvert år lokker tusindvis af besøgende til, og Tyskland er ikke enestående indenfor denne tradition. Samtlige lande, hvor øl har været en stor del af landets historie såsom Belgien og Tjekkiet, er i dag værter for store festivaler.

– Ølfestivaler er en perfekt måde at opleve og prøve alt, hvad en by har at tilbyde. Festivalerne er folkefester, hvor alle omgås, og hvor lokalbefolkning, turister og eksperter forenes omkring den fælles interesse for mad og drikke, siger Torben Andersen, kommunikationschef i Spies.

Herunder har Spies samlet 10 ølfestivaler, som man nemt kan besøge med en pakkeløsning med rutefly og hotel med Spies.

1. Warsaw Beer Festival (Warszawa den 7.-9. april 2016)

Under mottoet ”vi fejer benene væk under de besøgende med en ny bølge af øl” lover Warszawas ølfestival mange nye oplevelser i forhold til den måske lidt kedelige pilsner, som resten af Europa tilbyder. Selv om pilsneren er en tidløs klassiker, så kan man ikke undgå at blive lidt nysgerrig. http://warszawskifestiwalpiwa.pl/en/.

Priseksempel: Afrejse den 7. april fra København med ophold på hotel Campanile Warsaw (kat. 3) i tre nætter i delt dobbeltværelse inkl. morgenmad fra 2.390 kr. pr. person.

2. Czech Beer Festival (Prag den 12.-28. maj 2016)

Det er ingen hemmelighed, at øl er stort i Tjekkiet, og også landets festivaler vidner om dette. Czech Beer Festival strækker sig over 16 dage og tilbyder de besøgende øl fra 70 tjekkiske bryggerier. Sammen med øllen kan man smage klassisk, tjekkisk mad tilberedt af kokke, bagere og slagtere fra hele landet. http://www.prague.eu/en/event/622/czech-beer-festival-prague.

Priseksempel: Afrejse den 13. maj fra København med ophold på Gloria Hotel (kat. 3) i tre nætter i delt dobbeltværelse inkl. morgenmad fra 2.385 kr. pr. person.

3. Buda Castle Beer Festival (Budapest den 9.-12. juni 2016)

Hvis du vil kunne vælge frit mellem 200 forskellige øltyper, så er dette en festival for dig. Slottet Buda Castle i Budapest er vært for festivalen, og med et udvalg af øl, som varierer mellem kendte klassikere som Heineken og mikrobryggerier, som serverer øl i alle smagsretninger, samt et område med en række ciderbryggerier, bør du kunne finde noget, du synes om. http://budacastlebudapest.com/buda-castle-beer-festival/.

Priseksempel: Afrejse den 10. juni fra København med ophold på Hotel City Inn (kat. 4) i to nætter i delt dobbeltværelse inkl. morgenmad fra 1.875 kr. pr. person.

4. International Berlin Beer Festival (Berlin den 5.-7. august 2016)

Festivalen har Guinness’ verdensrekord som “the world’s longest beer garden” med 800.000 besøgende og 340 bryggerier fra 87 lande. I år fejrer festivalen 20-års jubilæum, hvilket kun gør festivalen endnu mere interessant. http://www.bierfestival-berlin.de/index%20eng.html.

Priseksempel: Afrejse den 5. august fra København med ophold på Olivaer Apart (kat. 3) i to nætter i delt dobbeltværelse inkl. morgenmad fra 1.635 kr. pr. person.

5. Great British Beer Festival (London den 9.-13. august 2016)

Arrangøren ”Campaign for real ales” lover, at der vil være over 900 “rigtige” ales sammen med cider og perries (pærecider). Med mulighed for uddannelse og prøvesmagning er dette en festival både for dig, der vil drikke noget godt og omgås med hyggelige mennesker, og for dig, der vil lære mere. http://gbbf.org.uk/.

Priseksempel: Afrejse den 9. august fra København med ophold på Hyde Park Boutique Hotel (kat. 3) i to nætter i delt dobbeltværelse inkl. morgenmad fra 1.825 kr. pr. person.

6. Irish Craft Beer Festival (Dublin den 17.-19. august 2016)

Siger man irsk øl, siger de fleste Guinness, så hvad kan være mere passende end en craft beer-festival i Dublin for at fremhæve alle landets mikrobryggerier. Mere end 50 irske bryggerier, som tilsammen serverer 200 forskellige øltyper (ingen af dem er en Guinness). En øjenåbner overfor alt hvad Irland har at tilbyde, når det gælder øl. http://www.irishcraftbeerfestival.ie/.

Priseksempel: Afrejse den 17. august fra København med ophold på Paramount Hotel (kat. 3) i to nætter i delt dobbeltværelse inkl. morgenmad fra 1.775 kr. pr. person.

7. Belgian Beer Weekend (Bruxelles den 4.-6. september 2016)

Belgien er et land, hvor man tager sin øl meget alvorligt. National Federation of Belgian Brewers en organisation, som har mere end 70 bryggerier som medlemmer, og som er vært for denne festival. Udover muligheden for at drikke øl fra alle Belgiens bryggerier er denne festival også en anledning for organisationen ”The Knighthood of the Brewers” til at slå personer, som har gjort en speciel indsats for den belgiske ølindustri, til riddere. http://belgium.beertourism.com/about-beer/festivals.

Priseksempel: Afrejse den 4. september fra København med ophold på Queen Anne (kat. 3) i to nætter i delt dobbeltværelse inkl. morgenmad fra 1.675 kr. pr. person.

8. Pint Bokbier Festival (Amsterdam den 21.-23. oktober 2016)

Hollænderne laver øl som ingen andre, og Bokbier Festival er en hyldest netop hertil. Hvert år valfarter titusindvis af besøgende til Amsterdam for at opleve over 50 forskellige ølmærker, som alle er af typen bokbier. Du får et glas ved indgangen, og så går du rundt mellem standene og smager på alt, hvad festivalen har at tilbyde. http://www.iamsterdam.com/en/visiting/whats-on/festivals/overview-cultural-festivals/pint-bokbierfestival.

Priseksempel: Afrejse den 21. oktober fra København med ophold på hotel Prinsen (kat. 3) i to nætter i delt dobbeltværelse inkl. morgenmad fra 2.145 kr. pr. person.

9. Oktoberfest (München den 17. september – 2. oktober 2016)

Man kan ikke tale om ølfestivaler uden at nævne Oktoberfest i München. Hvert år fra midten af september til starten af oktober afholdes denne historiske festival. Med ca. seks millioner gæster, 183 år på bagen og uendelige kopier af festivalen verden over er der ingen tvivl om, at det er her, man skal være, hvis man synes om øl. http://www.oktoberfest.de/en/.

Priseksempel: Afrejse den 19. september fra København med ophold på hotel Germania (kat. 3) i to nætter i delt dobbeltværelse inkl. morgenmad fra 3.285 kr. pr. person.

10. Cape Town Festival of Beer (Cape Town den 4.-6. november 2016)

Den største ølfestival syd for ækvator. Sydafrika er måske ikke det første land, man tænker på, når nogen siger øl men med en historie med både engelsk og hollandsk indflydelse, er det ikke så mærkeligt, at landet har en stor ølkultur. 60 bryggerier, både lokale og internationale, er på plads, og tilsammen serverer de over 200 forskellige typer af øl, både klassikere og øl, som bliver brygget specielt til festivalen. http://capetownfestivalofbeer.co.za/about/.

Priseksempel: Afrejse den 3. november fra København med ophold på The Ritz (kat. 3) i syv nætter i delt dobbeltværelse inkl. morgenmad fra 8.100 kr. pr. person.

Yderligere information: Kommunikationschef Torben Andersen, tlf. 40 59 47 00, eller Trading Manager Dynamic Packaging Sus Nielsen, tlf.20 25 86 76.

Spies er Danmarks største rejsearrangør. Selskabet indgår i den nordiske rejsekoncern Thomas Cook Northern Europe sammen med rejsearrangørerne Ving i Norge og Sverige, Tjäreborg i Finland samt hotelselskabet Resorts & Hotels, der bl.a. driver hotelkæderne Sunwing Family Resorts og Sunprime Hotels. Spies’ gæster flyver fortrinsvis med søsterselskabet Thomas Cook Airlines Scandinavia. Thomas Cook Group plc er noteret på Børsen i London og selskabets ca. 22.000 ansatte opererer i over 200 lande. Thomas Cook Group Airlines, der bl.a. tæller Condor i Tyskland, Thomas Cook Airlines i Storbritannien og Thomas Cook Airlines i Belgien, er med 90 moderne og miljøvenlige fly Europas 11. største flyselskab.