Få vores nyheder på mail

Børnepanelet: Drømmen er egen ismaskine på værelset

Pressemeddelelse   •   Nov 02, 2017 14:00 CET

En tur i poolen – efterfulgt af en stor is. Det er vejen til en vellykket børneferie.

Is – masser af is!

Det skal der til, hvis en ferie skal være vellykket. 516 børn i Spies’ nordiske børnepanel er ikke i tvivl: toppen af ferielykke vil være egen ismaskine på hotelværelset! At bade topper også listen over de bedste ferieaktiviteter - og det helst i en pool.

Spies har i over 50 år udviklet familiehoteller, der bygger på, hvad både børn og voksne synes er vigtigt for en god ferie. Det er alt fra børnesikre Happy Baby-lejligheder, luksuriøse Royal Family Suites og til børneaktiviteter som parkour, svømmeskole og børneklubber.

-I den forløbne sommer har vi på fem af vores familiehoteller spurgt ca. 500 nordiske børn i alderen 2-9 år, hvad de har med i feriebagagen, hvad der er sjovest på ferien, hvilken mad de bedst kan lide, og om de har lært nye ord fra deres ferieland. En undersøgelse, der for os, har været både sjov og nyttig, siger kommunikationschef Torben Andersen fra Spies.

Top 5 over feriens sjoveste aktiviteter ser således ud (flere svarmuligheder):

  1. At bade (18 pct.)
  2. At møde Spies’ maskotter Lollo og Bernie (17 pct.)
  3. At flyve (12 pct.)
  4. At spise is hver dag (8,5 pct.)
  5. At lege (8 pct.)

Det vigtigste indhold af feriebagagen er: 1) Badetøj (33 pct.), 2) iPad med spil og film (18 pct.) og 3) Krammedyr (16 pct.). Is er den mest populære spise (22 pct.) – fulgt af pandekager (12 pct.), pizza (9 pct.) og spaghetti og kødsovs (7 pct.). En ismaskine på ens værelse er drømmen for 16 pct. Populært er også vandrutsjebaner (15 pct.) og egen pool med direkte adgang fra værelset (12 pct.).

Når valget står mellem at bade i havet eller i poolen, siger 73 pct. af børnene ”ja tak” til det sidste. Så kan de se bunden og undgår samtidig at få saltvand i øjnene. ”Hola” (hej på spansk) var det ord, som flest børn havde lært på ferien – fulgt af ”grácias” og ”thank you” (tak på spansk og engelsk) samt ”kalimara” (god morgen på græsk).


Yderligere information:
Kommunikationschef Torben Andersen, tlf. 40 59 47 00.

Spies er Danmarks største rejsearrangør. Selskabet indgår i den nordiske rejsekoncern Thomas Cook Northern Europe sammen med rejsearrangørerne Ving i Norge og Sverige, Tjäreborg i Finland samt hotelselskabet Resorts & Hotels, der bl.a. driver hotelkæderne Sunwing Family Resorts og Sunprime Hotels. Spies’ gæster flyver fortrinsvis med søsterselskabet Thomas Cook Airlines Scandinavia. Thomas Cook Group plc er noteret på Børsen i London og selskabets ca. 22.000 ansatte opererer i over 200 lande. Thomas Cook Group Airlines, der bl.a. tæller Condor i Tyskland, Thomas Cook Airlines i Storbritannien og Thomas Cook Airlines i Belgien, er med 90 moderne og miljøvenlige fly Europas 11. største flyselskab.