Få vores nyheder på mail

Robotter byder velkommen til passagererne på Costa Diadema

Pressemeddelelse   •   Feb 04, 2016 09:59 CET

Spies’ samarbejdspartner Costa Cruises bringer nu deres servicekoncept op på et helt nyt niveau, når de som det første krydstogtrederi lancerer menneskelige robotter ombord på deres skibe. Robotterne, som kaldes Pepper, får til opgave at vejlede passagererne og kan interagere med gæsterne på tre sprog. Skibet Costa Diadema bliver det første krydstogtskib, som får robotterne, og de går ombord lige i tid til sommerens krydstogter i Middelhavet.

- Med robotterne viser Costa Cruises virkelig, at de vil være først med innovative og digitale løsninger. Dette er en spændende lancering, som jeg tror kan blive både et sjovt og værdsat indslag på et krydstogt, siger Torben Andersen, kommunikationschef i Spies.

Robotterne Pepper blev skabt allerede i 2014 i Japan af Softbank og Aldebaran og er de første menneskelige robotter, som kan genkende ægte følelser, analysere nuancer i en stemme og tilpasse sig derefter.

Robotterne vil kunne kommunikere med krydstogtgæsterne på tre sprog; engelsk, tysk og italiensk. Når gæsterne går ombord på skibet, vil robotterne være til stede og hjælpe passagererne med at finde rundt på skibet. Bl.a. kan de give tips og gode råd om restauranter og underholdning ombord og udflugter i land.

I løbet af foråret 2016 vil robotterne være i praktik for at blive sødygtige og klar til at slutte sig til Costa Diademas besætning i tid til sommerens krydstogter i Middelhavet.

Fun Facts om Pepper-robotterne:
Højde: 1,20 meter
Vægt: 28 kg
Sprog: engelsk, tysk og italiensk
Udrustet med: 3 drejbare hjul, et 3D-kamera og en 10-tommers touch screen

Costa Diadema sejler i Middelhavet til sommer med ophold i bl.a. Barcelona, Marseille, Rom og Mallorca. Med Spies kan krydstogterne bookes som en krydstogtspakke, hvor fly, krydstogt og en hotelovernatning i afrejsehavnen indgår.

Priseksempel Costa Diadema:
Krydstogtspakke i 9 dage med ruten Mallorca, Rom, La Spezia og Marseille bestående af 7 nætter ombord på Costa Diadema og en hotelovernatning i Barcelona samt fly t/r. Afrejse den 6. juni 2016 fra Københavns Lufthavn med ophold i delt indvendig kahyt inkl. helpension (drikkepenge tilkommer): 9.825 kr. pr. person.

Yderligere information: Kommunikationschef Torben Andersen, tlf. 40 59 47 00.

Spies er Danmarks største rejsearrangør. Selskabet indgår i den nordiske rejsekoncern Thomas Cook Northern Europe sammen med rejsearrangørerne Ving i Norge og Sverige, Tjäreborg i Finland samt hotelselskabet Resorts & Hotels, der bl.a. driver hotelkæderne Sunwing Family Resorts og Sunprime Hotels. Spies’ gæster flyver fortrinsvis med søsterselskabet Thomas Cook Airlines Scandinavia. Thomas Cook Group plc er noteret på Børsen i London og selskabets ca. 22.000 ansatte opererer i over 200 lande. Thomas Cook Group Airlines, der bl.a. tæller Condor i Tyskland, Thomas Cook Airlines i Storbritannien og Thomas Cook Airlines i Belgien, er med 90 moderne og miljøvenlige fly Europas 11. største flyselskab.