Få vores nyheder på mail

Spies' gæster flyver uden om ny fransk ATC-strejke

Pressemeddelelse   •   Mar 06, 2017 14:53 CET

Seks af Thomas Cooks A321-fly er blot omkring et år gamle. De var ikke "født" med avancerede radiosendere, men det har de fået nu for 2,3 millioner kr. og kan derfor flyve uden om strejkeramt fransk område.

Mandag indledte franske flyveledere den 14. strejke inden for det seneste år. Den løber frem til og med fredag, og tusindvis af flyvninger til franske lufthavne vil enten blive aflyst eller ramt af forsinkelser. De ATC-ansatte er utilfredse med den franske regerings ønske om at nedskære både antallet af ATC-ansatte og deres løn. Det er ikke kun flyvningerne til bl.a. Paris, der påvirkes af strejken, men også de fly der skal via fransk luftrum til f.eks. de populære kanariske øer. De strejkende mener, at de er for få til at klare trafikken med forældet materiale.

Hos Spies’ eget flyselskab er man så grundig træt af de tilbagevendende franske strejker, at man har investeret 2,5 millioner kr. i avancerede HF-radioer til selskabets otte A321-fly, så man kan svinge ud over Atlanterhavet og dermed undgå strejkeramt fransk luftrum.

- Hver gang de franske flyveledere strejker, har det hidtil kostet os ca. 300.000 kr. pr. dag. Det er slut nu med installationen af nye HF-radioer, der gør det muligt at flyve over Atlanterhavet - til glæde for vores gæster med kortere flyvetider og til glæde for miljøet med et lavere brændstofforbrug, siger kommunikationschef Torben Andersen fra Spies og Thomas Cook Airlines.

Det nye udstyr gør det muligt for flyselskabet at vælge mellem flere og kortere flyruter på flyvninger fra Billund og Aalborg. Også flyvninger fra Nordnorge kan nu anvende de nye flyruter, som den nye radioteknik åbner op for. Fra de to danske lufthavne kan flytiden til de kanariske lufthavne mindskes med omkring 10 minutter.

Investeringen på 2,5 millioner kr. er tjent hjem efter lidt over to år på grund af et lavere brændstofforbrug og lavere afgifter for overflyvning på alternative ruter.

Yderligere information: Kommunikationschef Torben Andersen, tlf. 40 59 47 00.

Spies er Danmarks største rejsearrangør. Selskabet indgår i den nordiske rejsekoncern Thomas Cook Northern Europe sammen med rejsearrangørerne Ving i Norge og Sverige, Tjäreborg i Finland samt hotelselskabet Resorts & Hotels, der bl.a. driver hotelkæderne Sunwing Family Resorts og Sunprime Hotels. Spies’ gæster flyver fortrinsvis med søsterselskabet Thomas Cook Airlines Scandinavia. Thomas Cook Group plc er noteret på Børsen i London og selskabets ca. 22.000 ansatte opererer i over 200 lande. Thomas Cook Group Airlines, der bl.a. tæller Condor i Tyskland, Thomas Cook Airlines i Storbritannien og Thomas Cook Airlines i Belgien, er med 90 moderne og miljøvenlige fly Europas 11. største flyselskab.