Få vores nyheder på mail

Spies' gæster kan nu flyve uden om strejker

Pressemeddelelse   •   Okt 19, 2016 16:05 CEST

Seks af Thomas Cooks A321-fly er blot omkring et år gammelt. De var ikke "født" med avancerede radiosendere, men det har de fået nu for 2,3 millioner kr. Fremover kan de flyve uden om strejkeramt fransk område.

Man kan godt blive grundigt træt af de uendelige strejker blandt utilfredse franske flyveledere. Det er man i hvert fald blevet hos Spies' eget flyselskab, Thomas Cook Airlines. Faktisk er man så trætte af at skulle flyve en omvej over bl.a. Tyskland for at flyve til De Kanariske Øer, at man nu har investeret 2,3 millioner kr. i avanceret radioudstyr, som gør det muligt at flyve over Atlanterhavet og dermed uden om strejkeramt fransk luftrum. Samtidig undgås forsinkelser på grund af strejkerne.

- Hver gang de franske flyveledere strejker, har det hidtil kostet os ca. 300.000 kr. pr. dag at flyve lange omveje. Det er slut nu med installationen af nye HF-radioer, der gør det muligt at flyve over Atlanterhavet - til glæde for vores gæster med kortere flyvetider og til glæde for miljøet med et lavere brændstofforbrug, siger kommunikationschef Torben Andersen fra Spies og Thomas Cook Airlines.

Det nye udstyr gør det muligt for flyselskabet at vælge mellem flere flyruter på flyvninger fra Billund og Aalborg. Også flyvninger fra Nordnorge kan nu anvende de nye flyruter, som den nye teknik åbner op for. Fra de to danske lufthavne kan flytiden til de kanariske lufthavne mindskes med omkring 10 minutter.

Investeringen på 2,3 millioner kr. er tjent hjem efter lidt over to år på grund af et lavere brændstofforbrug og lavere afgifter for overflyvning på alternative ruter.

Yderligere information: Kommunikationschef Torben Andersen, tlf. 40 59 47 00.

Spies er Danmarks største rejsearrangør. Selskabet indgår i den nordiske rejsekoncern Thomas Cook Northern Europe sammen med rejsearrangørerne Ving i Norge og Sverige, Tjäreborg i Finland samt hotelselskabet Resorts & Hotels, der bl.a. driver hotelkæderne Sunwing Family Resorts og Sunprime Hotels. Spies’ gæster flyver fortrinsvis med søsterselskabet Thomas Cook Airlines Scandinavia. Thomas Cook Group plc er noteret på Børsen i London og selskabets ca. 22.000 ansatte opererer i over 200 lande. Thomas Cook Group Airlines, der bl.a. tæller Condor i Tyskland, Thomas Cook Airlines i Storbritannien og Thomas Cook Airlines i Belgien, er med 90 moderne og miljøvenlige fly Europas 11. største flyselskab.