Få vores nyheder på mail

Spies giver dig ferieminder på flaske

Pressemeddelelse   •   Mar 07, 2018 12:29 CET

Regn, slud og et massivt gråt tæppe over himmelen. Vinteren er hård, og det får mange til at længes tilbage til ferien under varmere himmelstrøg. Men har du svært ved at genkalde feriefølelsen, er der nu hjælp at hente, når Spies besøger en række danske byer med deres nye duftlaboratorie, som genskaber feriemindet ved hjælp af dufte (se video her med liste over de byer, som besøges:https://www.facebook.com/spiesrejser/videos/10155167341462127/ ).

Ferien er for de fleste et vigtigt pusterum og pause fra hverdagens stress og jag, som giver plads til at slappe af uden forventninger at leve op til. Den særlige feriefølelse kender de fleste. Desværre kender de fleste også følelsen af, at det afslappede ferie-jeg fordufter i samme øjeblik, man er tilbage på arbejde.

Undersøgelser viser nemlig, at ferielykken forsvinder allerede to dage efter hjemkomst. Men det vil Spies lave om på. Sammen med dufteksperter har de skabt et rullende duftlaboratorie, der skal genskabe danskernes unikke ferieminde gennem den rette sammensætning af dufte.

- Vi ved, at ferien er adgangsbilletten til at lægge hverdagen fra sig og slappe helt af, så man bliver den bedste version af sig selv. Man er den samme person, men ens mindset er langt mere afslappet, når man er på ferie. Den person forsvinder desværre, kort efter man er landet på dansk grund. Derfor har vi sat alt ind for at undersøge, hvordan vi forlænger feriefølelsen, siger Eva Lundgren, marketingchef hos Spies Danmark.

Lugtesansen har, mere end nogen anden af vores sanser, evnen til at grave dybt i hukommelsen og fremkalde minder, som ligger langt væk. Dufte er derfor udgangspunktet i Spies’ forsøg på at forlænge danskernes ferie.

- Vi kan ikke være på ferie hele tiden, men vi kan forlænge ferien ved at indkapsle de dufte, der udgør essensen af vores unikke ferieminder. På den måde kan vi for en kort stund vende tilbage til de øjeblikke, hvor bekymringer og gråvejr var langt væk, og hvor vi var den bedste udgave af os selv, forklarer Eva Lundgren.

Fra den 08. til den 18. marts inviterer Spies alle til at komme forbi det rullende duftlaboratorie og dele deres unikke ferieminder med dufteksperterne, som sammensætter et personligt kit af dufte, der bringer feriefølelsen tilbage.

Spies’ ferielaboratorie fremstiller et personligt duftkit med det samme, det er gratis, og man behøver ikke at have rejst med Spies for at få fremstillet et ferieduftkit

Spies’ ferielaboratorie er i februar og marts forbi Odense, Kolding, Esbjerg, Herning, Viborg, Aalborg, Randers, Fredericia og Aarhus.

Yderligere information: Kommunikationschef Torben Andersen, tlf. 40 59 47 00.

Spies er Danmarks største rejsearrangør. Selskabet indgår i den nordiske rejsekoncern Thomas Cook Northern Europe sammen med rejsearrangørerne Ving i Norge og Sverige, Tjäreborg i Finland samt hotelselskabet Resorts & Hotels, der bl.a. driver hotelkæderne Sunwing Family Resorts og Sunprime Hotels. Spies’ gæster flyver fortrinsvis med søsterselskabet Thomas Cook Airlines Scandinavia. Thomas Cook Group plc er noteret på Børsen i London og selskabets ca. 22.000 ansatte opererer i over 200 lande. Thomas Cook Group Airlines, der bl.a. tæller Condor i Tyskland, Thomas Cook Airlines i Storbritannien og Thomas Cook Airlines i Belgien, er med 90 moderne og miljøvenlige fly Europas 11. største flyselskab.