Få vores nyheder på mail

Spies indsætter ekstra solfly efter boom i salget af rejser

Pressemeddelelse   •   Apr 25, 2016 11:03 CEST

Danskerne har lige nu godt med penge på lommen – og sedlerne sidder ekstra løse, når det gælder ferierejser. Efter en regnfuld og blæsende sommer 2015 ligger Spies’ sommerferiesalg lige nu 15 pct. foran samme tidspunkt i fjor. Derfor har selskabet netop besluttet at indsætte årets ekstrafly nummer to til sol og sommer. Det første går til Bulgarien fra København – det næste bliver et fly i skoleferien til Gran Canaria, hvor meteorologerne i juli lover 9,5 solskinstimer i gennemsnit om dagen, mindst 23 grader og ikke en dråbe regn.

- De Kanariske Øer er ved at skifte status fra at være blot en vinterdestination for danskerne til at være et helårsrejsemål. For få år siden var det kun et par procent af vores gæster, der i sommersæsonen tog den lidt længere flyrejse til Gran Canaria og Tenerife. I år vokser dette tal til 15 pct. – svarende til ca. 25.000 af vores gæster. Om vinteren ligger det samme tal på ca. 60.000. Med ekstraflyet fra København fra den 29. juni får vi hele fem danske flyafgange til øen om onsdagen. Tre fly går fra København og de sidste to fra Billund og Aalborg, siger kommunikationschef Torben Andersen fra Spies.

Spies, der er Danmarks største rejsearrangør, oplever en voldsom stigning i salget af især familierejser. – Rejselysten er speciel stor fra lufthavnen i Billund. Vi forsøger at finde ekstrafly til de rejselystne jyder - og ikke mindst ekstra hotelsenge, men hele Europa har i år kastet deres kærlighed på specielt Spanien og Grækenland, så det er ikke nogen nem opgave, siger Torben Andersen, der opfordrer rejsende, der vil med rutefly på ferie, til at sikre sig et hotelværelse, inden de køber flybillet.

Spies’ ekstrafly til Gran Canaria er selskabets andet ekstrafly i denne sommer. I forvejen er der indsat et højsæsonfly til Burgas i Bulgarien.

Yderligere information: Kommunikationschef Torben Andersen, tlf. 40 59 47 00, eller produktchef Carlos Cebrian, tlf. 26 14 26 93.

Spies er Danmarks største rejsearrangør. Selskabet indgår i den nordiske rejsekoncern Thomas Cook Northern Europe sammen med rejsearrangørerne Ving i Norge og Sverige, Tjäreborg i Finland samt hotelselskabet Resorts & Hotels, der bl.a. driver hotelkæderne Sunwing Family Resorts og Sunprime Hotels. Spies’ gæster flyver fortrinsvis med søsterselskabet Thomas Cook Airlines Scandinavia. Thomas Cook Group plc er noteret på Børsen i London og selskabets ca. 22.000 ansatte opererer i over 200 lande. Thomas Cook Group Airlines, der bl.a. tæller Condor i Tyskland, Thomas Cook Airlines i Storbritannien og Thomas Cook Airlines i Belgien, er med 90 moderne og miljøvenlige fly Europas 11. største flyselskab.