Få vores nyheder på mail

Spies' Rejsepanel viser: Nordboerne vil til Grækenland til sommer

Pressemeddelelse   •   Feb 10, 2016 10:49 CET

Når rejselystne forbrugere i Danmark, Sverige, Norge og Finland svarer på spørgsmålet om, hvor de helst vil rejse hen til sommer, er det – krise eller ej - Grækenland, som ligger helt i top fulgt af klassikeren Mallorca. Sol- og badeferier er det, de fleste foretrækker, når de skal holde fri.

Det viser forbrugerundersøgelsen Rejsepanelet, som Spies har gennemført sammen med søsterselskaberne i Norden (Ving i Sverige og Norge og Tjäreborg i Finland), hvor i alt 35.000 personer har svaret på spørgsmål om rejser og ferier. Mest populær er Grækenland i samtlige lande, men størst interesse er der blandt danskere og nordmænd, hvor respektive 34 pct. og 35 pct. vil rejse til et græsk rejsemål i sommer. Også i Sverige og Finland er interessen for Grækenland stor, og i begge lande angiver 28 pct. Grækenland som førstevalg for sommerferien. Mallorca er en anden klassiker, som er populær i de skandinaviske lande, og her havner den populære, spanske ø på en andenplads i både Danmark (24 pct.), Sverige (24 pct.) og Norge (17 pct.). I Finland havner Kroatien på andenpladsen med 24 pct.

– Nordboerne er tiltrukket af Grækenland, fordi landet opleves som genuint, maden er god, strandene er fine, og atmosfæren er imødekommende, siger Torben Andersen, kommunikationschef i Spies. – Der er heller ingen tvivl om, at Kroatien bliver en succes. Kroatien er en nyhed for Spies til sommer, og p.t. har vi solgt 35 pct. af sommerens rejser, hvilket er meget flot. Det er et rejsemål, som vi er utrolig glade for at kunne præsentere, og som vi forventer os rigtig meget af. Kroatien lokker både par og børnefamilier, og når vi til sommer åbner på familiehotellet Family Garden Waterman Supetrus Resort på øen Brac, har vi til alle børns store glæde vores populære maskotter Lollo & Bernie klar på hotellet, fortsætter Torben Andersen.

Flest vil sole og bade på ferien
Når deltagerne i Rejsepanelet svarer på, hvilken ferieform man helst vælger til sommer, er det sol og strand, som lokker mest. Tydeligst er dette i Danmark, Sverige og Norge. I Finland er tallet noget lavere. Her er der derimod betydeligt flere, som er tiltrukket af en storbyferie om sommeren sammenlignet med de øvrige nordiske lande.

Top 5 – her vil nordboerne rejse hen i sommer

FinlandSverigeNorgeDanmark
1GrækenlandGrækenlandGrækenlandGrækenland
2KroatienMallorcaMallorcaMallorca
3MallorcaKroatienKroatienTyrkiet
4TyrkietTyrkietTyrkietCypern
5CypernCypernCypernKroatien


Sådan vil nordboerne holde ferie til sommer

SverigeFinland
1. Sol- og badeferie 73 %
2. Ferie i Sverige 10 %
3. Sommerhusferie 8 %
4. Storbyferie 6 %
5. Krydstogt i Caribien 4 %
1. Sol- og badeferie 59 %
2. Storbyferie 27 %
3. Ferie i Finland 6 %
4. Sommerhusferie 4 %
5. Krydstogt i Caribien 3 %
Norge
1. Sol- og badeferie 83 %
2. Storbyferie 6 %
3. Sommerhusferie 5 %
4. Ferie i Norge 4 %
5. Krydstogt i Caribien 3 %
Danmark
1. Sol- og badeferie 80 %
2. Storbyferie 9 %
3. Ferie i Danmark 5 %
4. Krydstogt i Caribien 4 %
5. Sommerhusferie 3 %

Om undersøgelsen
Undersøgelsen Rejsepanelet er gennemført i december 2015/januar 2016 af Spies i Danmark, Ving i Sverige, Ving i Norge og Tjäreborg i Finland. I alt har 35.000 deltagere svaret, heraf 13.000 i Danmark, 6.000 i Sverige, 7.000 i Finland og 8.500 i Norge. Rejsepanelet er et internetbaseret, uafhængigt og upolitisk panel, som afspejler meninger omkring ferie, rejser og andre relaterede emner. At deltage er frivilligt og helt gratis, og man kan når som helst forlade panelet igen. Svarmulighederne består af såkaldte bekvemmelighedssvarmuligheder, og de, der svarer, vælger selv at gøre dette via et webbaseret spørgeskema.

Yderligere information: Kommunikationschef Torben Andersen, tlf. 40 59 47 00.

Spies er Danmarks største rejsearrangør. Selskabet indgår i den nordiske rejsekoncern Thomas Cook Northern Europe sammen med rejsearrangørerne Ving i Norge og Sverige, Tjäreborg i Finland samt hotelselskabet Resorts & Hotels, der bl.a. driver hotelkæderne Sunwing Family Resorts og Sunprime Hotels. Spies’ gæster flyver fortrinsvis med søsterselskabet Thomas Cook Airlines Scandinavia. Thomas Cook Group plc er noteret på Børsen i London og selskabets ca. 22.000 ansatte opererer i over 200 lande. Thomas Cook Group Airlines, der bl.a. tæller Condor i Tyskland, Thomas Cook Airlines i Storbritannien og Thomas Cook Airlines i Belgien, er med 90 moderne og miljøvenlige fly Europas 11. største flyselskab.