Få vores nyheder på mail

Svenske børn overhaler de danske på ferierejsen

Pressemeddelelse   •   Jan 13, 2017 12:06 CET

Så er der serveret. På Spies’ feriefly udgør børnene 14 pct. af gæsterne – ligegyldigt om det er til Mallorca eller det fjerne Thailand.

Svenskerne er bedst i Norden til disciplinen ”med mor og far på solferie”. Hver gang 100 svenske børn mellem 2 og 11 år sætter sig til rette i et feriefly, kan 93 danske børn gøre det samme, mens blot 86 børn skifter Norges land ud med strandlivet i f.eks. Spanien og Grækenland. 2016-tallet for Finland er helt nede på 80.

Det viser en undersøgelse, som Spies har deltaget i sammen med søsterselskaberne i Sverige, Norge og Finland. Børn mellem 2 og 11 år udgjorde i fjor 14 pct. på Spies’ flyvninger med Thomas Cook Airlines. Dertil kommer ca. 4.000 spædbørn mellem 0-2 år.

- Det er svært at pege på en årsag til, at svenskerne er bedre til at tage deres børn med ferie. Det er et faktum, at svenske kvinder føder flere børn (1,89) end danske kvinder (1,85). Begge bliver dog slået af de norske kvinder med 1,92 børn. Årsagen kan heller ikke være prisen – prisstrukturen med børnerabatter er meget lig hinanden i de nordiske lande, siger kommunikationschef Torben Andersen fra Spies.

Yderligere information: Produktchef Carlos Cebrian, tlf. 26 14 26 93, eller kommunikationschef Torben Andersen, tlf. 40 59 47 00.

Spies er Danmarks største rejsearrangør. Selskabet indgår i den nordiske rejsekoncern Thomas Cook Northern Europe sammen med rejsearrangørerne Ving i Norge og Sverige, Tjäreborg i Finland samt hotelselskabet Resorts & Hotels, der bl.a. driver hotelkæderne Sunwing Family Resorts og Sunprime Hotels. Spies’ gæster flyver fortrinsvis med søsterselskabet Thomas Cook Airlines Scandinavia. Thomas Cook Group plc er noteret på Børsen i London og selskabets ca. 22.000 ansatte opererer i over 200 lande. Thomas Cook Group Airlines, der bl.a. tæller Condor i Tyskland, Thomas Cook Airlines i Storbritannien og Thomas Cook Airlines i Belgien, er med 90 moderne og miljøvenlige fly Europas 11. største flyselskab.