Få vores nyheder på mail

Svenskere og nordmænd skal spise bornholmsk

Pressemeddelelse   •   Sep 19, 2018 11:01 CEST

På sensommerens flyvninger kan gæsterne forudbestille enten et Holiday Meal eller luksusbrunchen Royal Menu med bl.a. en bornholmsk Super Åge med kartoffelsoufflé. Sådan har Casper Rønne besluttet, at det førstnævnte måltid skal se ud med bornholmske

I de kommende uger sender Spies seks fly afsted fra Bornholms Lufthavn med 1259 feriehungrende øboer. Til disse flyvninger er det aftalt, at Casper Rønne fra Hos Casper i Bornholms Lufthavn skal stå for bespisningen ombord. Det sker efter at Caspers mad med bornholmske specialiteter tidligere på året er vurderet til den bedste mad, som Spies’ eget flyselskab serverer fra de danske lufthavne.

Nu får svenskere, nordmænd og københavnere også muligheden for at nyde godt af de bornholmske specialiteter: - Når de udgående fly fra Bornholm skal tilbage til Skandinavien, er det med gæster til København, Oslo, Karlstad og tre gange til Göteborg. På grund af den store tilfredshed med Caspers mad, er det besluttet at give gæsterne den optimale afslutning på deres ferie i form af bornholmske specialiteter. Besætningerne skal også have mad, så Casper, hustruen Sanne & Crew må rubbe neglene i sensommeren, hvor der skal produceres op mod 2500 måltider, fortæller kommunikationschef Torben Andersen fra Spies.

Det er Spies’ eget flyselskab, Thomas Cook Airlines, der har lagt den store ordre til Casper Rønne. – Selvfølgelig bruger vi den gode anledning til at promote Bornholms gode råvarer og egne hjemmelavede specialiteter. I flæng kan jeg nævne olie fra Lehnsgård, brødet er bagt på mel fra Valsegården og osten er fra Sct. Clemens. Vi laver lomo på bornholmsk gris, bresaola på tyrekalv fra Pilegård. Det hele bindes sammen af pasta fra Pastariget og tilsmages med mange urter, som vi selv plukker i de lokale skove. Dejligt at se, at Spies tænker globalt og handler lokalt hos os, siger Casper Rønne.

Spies er Danmarks største rejsearrangør. Selskabet indgår i den nordiske rejsekoncern Thomas Cook Northern Europe sammen med rejsearrangørerne Ving i Norge og Sverige, Tjäreborg i Finland samt hotelselskabet Resorts & Hotels, der bl.a. driver hotelkæderne Sunwing Family Resorts og Sunprime Hotels. Spies’ gæster flyver fortrinsvis med søsterselskabet Thomas Cook Airlines Scandinavia. Thomas Cook Group plc er noteret på Børsen i London og selskabets ca. 22.000 ansatte opererer i over 200 lande. Thomas Cook Group Airlines, der bl.a. tæller Condor i Tyskland, Thomas Cook Airlines i Storbritannien og Thomas Cook Airlines i Belgien, er med 90 moderne og miljøvenlige fly Europas 11. største flyselskab.