Få vores nyheder på mail

Svenskerne vil dufte som Zlatan - danskerne er til Fernet Branca

Pressemeddelelse   •   Jul 25, 2017 09:18 CEST

I år vil kabinepersonalet hos Thomas Cook Airlines uddele mere end 1,5 millioner poser med taxfreevarer, der er op til 50 pct. billigere end i butikkerne på jorden.

Når vi danskere tager på ferie til sydens sol og varme, går vi ombord på flyet med “spenderbukserne” på. Også i dag er indkøb af taxfreevarer en væsentlig del af ferieoplevelsen, men selv om vi på mange punkter er ens i de nordiske lande, så er indholdet af vores taxfreeposer vidt forskellig. Det viser Spies’ ”hitliste” over de mest populære indkøb hos selskabets eget flyselskab Thomas Cook Airlines, der udbyder airshoppen.dk i alle de nordiske lande.

I sommerkataloget 2017 kan passagerne vælge mellem mere end 1.200 forskellige varer – heraf hele 600 nyheder. Mest omsætning er der på parfume, hudprodukter, slik, cigaretter og ikke mindst spiritus. Når det gælder det sidste, sværger danskerne til Fernet Branca, mens svenskerne er til den billige Grants whisky (99 kr. pr. liter), og nordmændene snupper en liter eller to af whiskylikøren fra Baileys, mens finnerne sværger til den russiske Smirnoff-vodka.

I kategorien slik er danskerne og finnerne til den klassiske lakridskonfekt (og lakridspiber), mens svenskerne har et godt øje til saltpastiller.

- Når det gælder deodoranter, vil de svenske mænd dufte som fodboldidolet Zlatan – kvinderne i alle fire lande har Julia Roberts ”La vie est belle”-parfume som deres duftfavorit. Og så er der bred enighed om at beskytte sig mod sydens sol med masser af god solcreme. På Top 3 på den finske hitliste finder vi en tre-liters rødvin i de såkaldte ”Bag-in-Box” – af muntre sjæle også kaldet for en ”døgnboks”, fortæller kommunikationschef Torben Andersen fra Thomas Cook Airlines..

Top 3: Spiritus

Danmark:
1.Fernet-Branca Bitter
2.Tanqueray Gin
3.Gammel Dansk Bitter

Sverige:
1.Grant’s Blended Scotch Whisky
2.Bombay Sapphire
3.Tullamore Dew Irish Whisky

Norge:
1.Baileys Original Irish Cream
2.Jägermeister Bitter
3.Braastad VS cognac

Finland:
1.Smirnoff Red
2.Renault Bleu Nuit cognac
3.Doppo Passo Primitivo rødvin (Bag-in-Box)

Top 3: Slik

Danmark:
1.Taveners lakridskonfekt
2.Skipper’s Pipes Original
3.Toblerone Gold

Sverige:
1.Ahlgrens Bilar 400 gr.
2.Pingvin Saltpastiller
3.Malaco slikboks

Norge:
1.Freia Milk chokolade
2.Skippers lakridspiber
3.Anton Berg blomme i Madeira

Finland:
1.Taveners lakridskonfekt
2.Skippers lakridspiber
3.Toblerone Gold

Top 3: Dufte og cremer

Danmark:
1.Biotherm Aftersun
2.Biotherm Deo Baume Oil 2-pack
3.Lancaster Aftersun

Sverige:
1.Piz Buin Combo SPF
2.Zlatan deodorant (tre styk)
3.Hawaiian Tropic solcreme

Norge:
1.Piz Buin Sun Lotion & Aftersun Duo
2.Biotherm Deo pure 3-pack. 
3.Biotherm aftersun

Finland:
1.Piz Buin Allergy Lotion SPF 30
2.Biotherm Deo Pure Natural Roll-on 3-pak
3.Hawaiian Tropic solcreme

I år vil kabinepersonalet hos Thomas Cook Airlines uddele mere end 1,5 millioner poser med taxfreevarer, der er op til 50 pct. billigere end i butikkerne på jorden.

Yderligere information: Kommunikationschef Torben Andersen, tlf. 40 59 47 00.

Spies er Danmarks største rejsearrangør. Selskabet indgår i den nordiske rejsekoncern Thomas Cook Northern Europe sammen med rejsearrangørerne Ving i Norge og Sverige, Tjäreborg i Finland samt hotelselskabet Resorts & Hotels, der bl.a. driver hotelkæderne Sunwing Family Resorts og Sunprime Hotels. Spies’ gæster flyver fortrinsvis med søsterselskabet Thomas Cook Airlines Scandinavia. Thomas Cook Group plc er noteret på Børsen i London og selskabets ca. 22.000 ansatte opererer i over 200 lande. Thomas Cook Group Airlines, der bl.a. tæller Condor i Tyskland, Thomas Cook Airlines i Storbritannien og Thomas Cook Airlines i Belgien, er med 90 moderne og miljøvenlige fly Europas 11. største flyselskab.