Få vores nyheder på mail

Tre storbybesøg på seks minutter

Pressemeddelelse   •   Sep 20, 2016 14:13 CEST

Illusionen om at opleve tre storbyer på seks minutter kan være så virkelighedstro, at det kan være svært at holde balancen – især når man ”rasler” gennem Londons gader i en af de klassiske dobbeltdækkerbusser.

Har du ikke lige tiden (eller er der måske lidt lavvande på kontoen), så kan du alligevel komme på en storbytur til Paris, London og Barcelona. Og du skal blot afsætte seks minutter for i bogstaveligste forstand at indsnuse duften af de tre byer og samtidig opleve byernes højdepunkter gennem en 360 grader ”virtual reality”-brille. Det er rejsearrangøren Spies, der i denne uge er rykket ind i Magasin i København med lavprisrejsen over alle lavprisrejser – en tur i en 4D storbysimulator.

- Faktisk er det gratis at tage på oplevelse i de tre storbyer. Ikke alene kan brillerne sende én ind i alle kroge af de tre byer, men en duftspreder sørger også for den rette duft, når der bydes på en pandekage i Paris, en dampende kop kaffe i London eller fristende pålæg på et marked i Barcelona, fortæller marketingchef i Spies, Eva Lundgren.

Det er første gang i Europa, at en rejsearrangør forsøger at simulere storbyoplevelser med sanseindtryk som billeder, lyde og dufte. – De første gæster har været dybt imponeret over, hvordan teknikken kan skabe europæisk storbystemning i dameafdelingen i Magasin, siger Eva Lundgren.

Hun frygter ikke, at danskernes rejser til alverdens storbyer i fremtiden vil blive overflødiggjort af teknikken: - Den kan kun give os en smagsprøve, som giver appetit på den virkelige oplevelse, siger Eva Lundgren.

Yderligere information: Marketingchef Eva Lundgren, tlf. 25 21 11 34, eller kommunikationschef Torben Andersen, tlf. 40 59 47 00. Det er muligt at prøve simulatoren i Magasin i dametøjsafdelingen (ved Ganni) fra den 20. til den 24. september mellem kl. 13 og kl. 19.

Spies er Danmarks største rejsearrangør. Selskabet indgår i den nordiske rejsekoncern Thomas Cook Northern Europe sammen med rejsearrangørerne Ving i Norge og Sverige, Tjäreborg i Finland samt hotelselskabet Resorts & Hotels, der bl.a. driver hotelkæderne Sunwing Family Resorts og Sunprime Hotels. Spies’ gæster flyver fortrinsvis med søsterselskabet Thomas Cook Airlines Scandinavia. Thomas Cook Group plc er noteret på Børsen i London og selskabets ca. 22.000 ansatte opererer i over 200 lande. Thomas Cook Group Airlines, der bl.a. tæller Condor i Tyskland, Thomas Cook Airlines i Storbritannien og Thomas Cook Airlines i Belgien, er med 90 moderne og miljøvenlige fly Europas 11. største flyselskab.