Få vores nyheder på mail

Trods stor nedgang - danske turister i overtal på Lesbos

Pressemeddelelse   •   Maj 11, 2016 14:33 CEST

Søndag lander de første 212 af sommerens ca. 4.000 danske charterturister på Lesbos. Det sker samtidig med, at tilstrømningen af flygtninge til øen nærmest er gået i stå. På 10 dage er der således kun ankommet 87 flygtninge fra Tyrkiet – flygtninge, der kort efter deres ankomst blev overført til to opsamlingslejre ved Mytilini by.

- Det samme drastiske fald i antallet af flygtninge ser man også på Kos - en anden af danskernes foretrukne græske ferieøer. På en måned er der blot registreret 77 flygtninge. Sidste sommer ankom der ofte fem gange så mange på en dag, fortæller kommunikationschef Torben Andersen fra Spies (se FN’s officielle tal for ankomsten af flygtninge til Lesbos og Kos i linket herunder).

I denne sommer er Spies ene om at sende danskere til Lesbos. Andre danske rejsearrangører aflyste allerede sidste efterår deres 2016-rejser. Det skete med henvisning til den megen negative presseomtale af flygtningesituationen.

- Det ser ud til, at vores mange stamgæster har forstået, at Lesbos er tilbage som den ferieø, som de kender og holder af. Allerede 14 dage før afgang var søndagens første fly udsolgt, og frem til skoleferien er 65 pct. af Lesbos-rejserne solgt. Det er fuldt ud på højde med andre populære rejsemål i Grækenland, siger Torben Andersen.

På øen oplever Spies stor positiv respons for beslutningen om at blive på øen. – Turistbranchen på øen er hårdt presset, og hver en gæst er mere end velkommen. Når det gælder vores fine salg, lukrerer vi med stor fornøjelse på, at de andre arrangører har aflyst, fortsætter Torben Andersen.

Yderligere information: Kommunikationschef Torben Andersen, tlf. 40 59 47 00, eller produktchef Carlos Cebrian, tlf. 26 14 26 93.

Spies er Danmarks største rejsearrangør. Selskabet indgår i den nordiske rejsekoncern Thomas Cook Northern Europe sammen med rejsearrangørerne Ving i Norge og Sverige, Tjäreborg i Finland samt hotelselskabet Resorts & Hotels, der bl.a. driver hotelkæderne Sunwing Family Resorts og Sunprime Hotels. Spies’ gæster flyver fortrinsvis med søsterselskabet Thomas Cook Airlines Scandinavia. Thomas Cook Group plc er noteret på Børsen i London og selskabets ca. 22.000 ansatte opererer i over 200 lande. Thomas Cook Group Airlines, der bl.a. tæller Condor i Tyskland, Thomas Cook Airlines i Storbritannien og Thomas Cook Airlines i Belgien, er med 90 moderne og miljøvenlige fly Europas 11. største flyselskab.