Få vores nyheder på mail

Trods uro i rejseverdenen: Stor fremgang hos Spies

Pressemeddelelse   •   Nov 23, 2016 10:15 CET

Jan Vendelbo, administrerende direktør i Spies, kan se tilbage på et godt år for rejsearrangøren, der med cirka 280.000 årlige gæster er Danmarks største.

Danmarks største arrangør af ferierejser, Spies, er også branchens bedste til at tjene penge. Den 60-årige rejsearrangør forbedrede i regnskabsåret 2015/16 driftsresultatet til 76 millioner kroner (46,9 millioner kroner året før), hvilket er en forbedring på 62 pct. Resultatet før skat blev på 62,8 millioner kroner (34,1 millioner kroner), og overskudsgraden voksede fra 3,0 til 4,8 pct. Omsætningen blev på 1,59 milliard kroner (1,58 milliard kroner året før).

Dermed har den danske afdeling af Thomas Cook Northern Europe, der endvidere tæller blandt andet Ving i Sverige og Norge, Tjäreborg i Finland samt flyselskabet Thomas Cook Airlines Scandinavia, bidraget stærkt til, at moderselskabet kommer ud med endnu et rekordresultat. Det blev på 1.447 millioner svenske kroner for regnskabsåret, som gik fra oktober 2015 til september 2016 (1.234 millioner svenske kroner året før). Det er en resultatforbedring på 17 pct. sammenlignet med i fjor. Samtidig styrker gruppen sin position som nordisk markedsleder indenfor feriepakkerejser, både med egne fly og med rutefly.

- Årets resultat for Spies A/S er meget stærkt. Vi er både stolte af og tilfredse med vores flotte årsregnskab. Det kan ses som et bevis på vores kunders store tilfredshed med os som rejsearrangør. 95 pct. af vores gæster udtrykker så stor tilfredshed med deres ferie med os, at de vil anbefale Spies til deres familie, venner og bekendte, siger administrerende direktør Jan Vendelbo.

SUCCES TRODS URO
Det gode resultat er opnået trods stor uro i omverdenen, hvor flere terrorattentater, politiske uroligheder etc. i regnskabsåret har bidraget til en markant mindre efterspørgsel til flere af de vigtige ferierejsemål. Trods dette lykkedes det Spies at gennemføre alle planlagte rejser til blandt andet Tyrkiet – dog med et ringere økonomisk resultat end forventet. I kombination med at efterspørgslen øgede markant til de rejsemål i først og fremmest Spanien, Grækenland og Kroatien, hvor Spies har en stærk markedsposition, en stærk vintersæson og en fortsat positiv udvikling for fleksible rejser med rutefly samt en kraftig vækst på salget af krydstogter generelt lykkedes det selskabet at opnå det flotte resultat.

- Vores integrerede forretningsmodel, hvor vi kontrollerer hele rejseforløbet fra bestilling til hjemkomst, bidrager samtidig til, at vi opnår en høj belægning på vores fly og vores egne koncepthoteller som Sunwing Family Resorts, Sunprime Hotels og Ocean Beach Club by Sunwing. Salget via internettet er effektivt – således bestiller 80 pct. af vores gæster deres rejser på nettet, siger Jan Vendelbo.

Spies fortsætter sin udvikling i 2016/17 med stort fokus på markedsmæssige initiativer som for eksempel flere nye koncepthoteller. Dermed forventes en fortsat positiv vækst, når det blandt andet gælder det hastigt voksende marked med ferierejser af fleksible længder med rutefly.

- Vintersalget ser godt ud, først og fremmest til De Kanariske Øer, og sommersalget 2017 er begyndt yderst tilfredsstillende, specielt til vores nyhed Almería på det spanske fastland, siger Jan Vendelbo.

RESULTAT FOR GRUPPEN
Om rekordresultatet i Thomas Cook Northern Europe siger koncernchef Magnus Wikner:

- Fremgangen for os skyldes, at vi har både loyale gæster og dygtige og motiverede medarbejdere samt produkter, som ingen andre rejsearrangører kan tilbyde såsom hotelkoncepterne Sunwing Family Resorts, Ocean Beach Club by Sunwing og Sunprime Hotels. Vi har netop åbnet salget til vores tredje Ocean Beach Club by Sunwing – denne gang på Cypern.

- Vi ser en meget positiv udvikling med en øget indtjening på vores satsning på pakkerejser med rutefly med en kraftig vækst til Det Indiske Ocean – først og fremmest Maldiverne. Det gør os mere relevante, da vi på den måde øger vores produktudvalg og når ud til flere gæster. Vi har haft et barsk år med mange begivenheder i vores omverden, men takket være loyale kunder og en meget stærk forretningsmodel med stor omkostningseffektivitet i vores flyselskab og vores egne efterspurgte hotelkoncepter er vi kommet i mål det bedste resultat nogensinde.

Thomas Cook Northern Europe med Spies indgår i en af verdens største rejsekoncerner, Thomas Cook Group, med cirka 28.000 ansatte. Til trods for den reducerede efterspørgsel efter rejser til blandt andet Tyrkiet, Tunesien og Egypten, lykkedes det Thomas Cook Group at præstere et resultat før skat på 308 millioner britiske pund (310 millioner britiske pund året før). Situationen i Tyrkiet, som ellers er et af Europas største ferielande, har påvirket Thomas Cook Group, ligesom den har påvirket alle andre store rejsearrangører. Men takket være succes med at styre volumenerne til andre rejsemål med bedre lønsomhed leverede Thomas Cook Group et solidt resultat, som lå på niveau med året før. Thomas Cook Northern Europe samt virksomhederne i England viste rekordresultat, mens det tyske flyselskab Condor har haft et hårdt år.

Yderligere information: Magnus Wikner, koncernchef i Thomas Cook Northern Europe, tlf. +46 709 513 077 (for det nordiske resultat), eller Jan Vendelbo, administrerende direktør i Spies, tlf. 40 53 93 77 (for det danske resultat).

Spies er Danmarks største rejsearrangør. Selskabet indgår i den nordiske rejsekoncern Thomas Cook Northern Europe sammen med rejsearrangørerne Ving i Norge og Sverige, Tjäreborg i Finland samt hotelselskabet Resorts & Hotels, der bl.a. driver hotelkæderne Sunwing Family Resorts og Sunprime Hotels. Spies’ gæster flyver fortrinsvis med søsterselskabet Thomas Cook Airlines Scandinavia. Thomas Cook Group plc er noteret på Børsen i London og selskabets ca. 22.000 ansatte opererer i over 200 lande. Thomas Cook Group Airlines, der bl.a. tæller Condor i Tyskland, Thomas Cook Airlines i Storbritannien og Thomas Cook Airlines i Belgien, er med 90 moderne og miljøvenlige fly Europas 11. største flyselskab.