Gå til indhold
Bededagsrejser sælger ”som varme hveder” i år

Pressemeddelelse -

Bededagsrejser sælger ”som varme hveder” i år

Mere end 8 ud af 10 pladser i store bededagsferien er solgt hos Danmarks største rejsebureau, Spies. Det er en hel del mere end sidste år, der ellers også solgte godt. Dermed fortsætter trenden med det store rejseboom, ligesom det faktum, at store bededagsferien har en udløbsdato, formentlig også spiller ind, vurderer man hos Spies . Her kan man i øvrigt melde om en 10 procents stigning i antallet solgte rejser i skolernes sommerferie, hvor især de dyre hoteller med direkte pooladgang ryger hurtigt.

Store bededag afskaffes – og med den muligheden for at komme på en lille ’get away’ med hjælp fra en helligdag. Samtidig oplever man hos Spies en meget stor rejselyst. De to ting tilsammen gør, at man i år ser et ekstraordinært pres på bookingerne til en ferie henover store bededag. Faktisk er hele 85 procent af alle charterafgangene omkring store bededag udsolgt oplyser kommunikationschef, Sofie Folden Lund, der fortæller, at tallet sidste år lå på godt 70 procent solgte charterrejser på dette tidspunkt. Hun siger:

”Vi sælger generelt virkelig godt for tiden. 2023 startede med et brag, som egentligt er forsat lige siden. Og vi kan se, at der er ekstra tryk på i ugen omkring bededags-fredagen i år, hvilket jo er nærliggende at kæde sammen med, at denne helligdag fremover afskaffes - og at man derfor lige skal sikre sig den sidste ferierejse, hvor fredagsfri gør indhugget på ens feriedage mindre”

Folk finder andre gode uger at rejse på fremover eller tager arbejdet med under solen

Hvorvidt det får den store betydning, at store bededagsferien fremover er afskaffet må tiden vise. Hos Spies tager man det dog roligt. Her forventer man, at der kan komme lidt ekstra run på de andre småferier så som Kristi himmelfart og pinsen, men ellers forudser man, at man fremover vil se endnu mere fleksible rejseperioder, hvor mange kombinerer ferie med lidt arbejde undervejs – en tendens, man oplever bliver mere og mere udbredt.

Om kombinationen af arbejde og ferie siger Sofie Folden Lund: ”Man kan sige meget om corona-nedlukningen. Men den lærte os at være utrolig fleksible og remote i vores arbejdsliv. Og den tendens kan vi se, at folk har taget med her på den anden siden af pandemien. Og derfor oplever vi også, at flere og flere tager et par arbejdsdage i varmen, og dermed kombinerer business med pleasure.”

Top-5 over de mest populære rejsemål i store bededagsferien

  1. Mallorca
  2. Cypern
  3. Kreta
  4. Gran Canaria
  5. Rhodos

Emner


Spies er Danmarks største rejsearrangør. Selskabet indgår i den nordiske rejsekoncern Nordic Leisure Travel Group sammen med rejsearrangørerne Ving i Norge og Sverige, Tjäreborg i Finland samt hotelselskabet Resorts & Hotels, der bl.a. driver hotelkæderne Sunwing Family Resorts og Sunprime Hotels. Spies’ gæster flyver fortrinsvis med søsterselskabet Sunclass Airlines . 

Kontakt

Velkommen til Spies - Presseinformation!

Presseinformation og pressemeddelelser fra Spies. Spies er Danmarks største rejsearrangør. Selskabet indgår i den nordiske rejsekoncern Nordic Leisure Travel Group.

Spies - Presseinformation
Kay Fiskers Plads 9
2300 København S
Denmark