Gå til indhold

Pressemeddelelse -

Danskernes opsparing under pandemien går primært til rejser

En ny undersøgelse fra Spies viser, at 5 ud af 10 danskere har opsparet mere end normalt under corona-pandemien. Og når verden åbner igen, er det primært en rejse, som man vil unde sig selv for sparepengene. Det svarer 70 procent af respondenterne. Mange har også lagt til side for at kunne forkæle sig selv med lidt ekstra fremover og for at have en buffer.


I Spies’ Rejsepanel fra april har i alt 3.135 respondenter valgt at deltage. Mere end halvdelen (53 %) af deltagerne begynder nu at kunne se en ende på pandemien og er mere tilbøjelige til at bestille en rejse nu end for en måned siden. Undersøgelsen viser også, at 15 procent vil rejse oftere end tidligere. Kun 1 procent regner med at rejse mere sjældent, og for 79 procent vil rejsefrekvensen være uforandret fremover.

  • Rejselysten blandt danskerne er enormt stor lige nu. Efterspørgslen på sommerrejser er steget med 60 procent i forhold til for tre uger siden, og ser vi på perioden juli-september er bestillingerne steget med 90 procent. Mange har sparet lidt ekstra op for snart at kunne komme afsted på en længe ventet rejse. Man vil også gerne forkæle sig selv med mere luksus, og mange bestiller derfor et værelse med direkte pooladgang, et bedre hotel eller vil unde sig selv ekstra god mad og drikke i ferien. Vi kan også se, at mange vil ud på den der ”Once in a lifetime-rejse”. Rejsemål som Maldiverne, Thailand og Mauritius sælger rigtig godt lige nu, fortæller Jan Vendelbo, adm. direktør hos Spies.

De fleste (ca. 8 ud af 10) planlægger at bruge stort set lige så mange penge som normalt på deres rejse, mens én ud af 10 svarer, at de vil bruge flere penge på deres næste udlandsrejse. I top havner et bedre, mere luksuriøst hotel med fine værelser og faciliteter (57 %), efterfulgt af mad/drikke og restaurantbesøg (53 %). For mange danskere (27 %) er opgraderingen på flyet også noget, som man vil forkæle sig selv med.

Top 5: Det sparer danskerne op til under pandemien

  1. En rejse – 70 procent
  2. Ekstra luksus ved specielle lejligheder – 30 procent
  3. En buffer, hvis der sker noget uventet – 29 procent
  4. Langsigtet opsparing – 24 procent
  5. Renovering af hjemmet – 18 procent

Om Spies’ rejsepanel:

Panelet er en dialogkanal mellem rejseinteresserede og rejsearrangøren Spies. Det er et internetbaseret, uafhængigt og upolitisk panel, der afspejler tendenser, når det gælder danskernes ferie. Det er frivilligt og gratis at være med, og man kan når som helst forlade panelet.

Related links

Emner

Kategorier


Spies er Danmarks største rejsearrangør. Selskabet indgår i den nordiske rejsekoncern Nordic Leisure Travel Group sammen med rejsearrangørerne Ving i Norge og Sverige, Tjäreborg i Finland samt hotelselskabet Resorts & Hotels, der bl.a. driver hotelkæderne Sunwing Family Resorts og Sunprime Hotels. Spies’ gæster flyver fortrinsvis med søsterselskabet Sunclass Airlines . 

Pressekontakt

Velkommen til Spies - Presseinformation!

Presseinformation og pressemeddelelser fra Spies. Spies er Danmarks største rejsearrangør. Selskabet indgår i den nordiske rejsekoncern Nordic Leisure Travel Group.

Spies - Presseinformation
Kay Fiskers Plads 9
2300 København S
Denmark