Gå til indhold
Fem gode råd til den bæredygtige rejse

Pressemeddelelse -

Fem gode råd til den bæredygtige rejse

Skolernes sommerferie er startet, og de næste seks uger er højsæson ferierejser til udlandet. I år vil bæredygtighed være højt på prioritetslisten, og en ny undersøgelse viser, at fire ud af ti vælger rejseselskab på grund af dets arbejde og indsats med at gøre ferien bæredygtig. Ni ud af ti mener, at rejseselskabet og kunderne har et fælles ansvar for at skabe en mere bæredygtig rejse.

Den holdning tager vi med på ferie. Her er fem gode ideer til at gøre ferien mere bæredygtig, uden at gå på kompromis med ønsker og krav til ferien:

 • 1.Flyv med charterfly
  Du kan reducere CO2 udslippet per passagerkilometer med 30 pct. eller mere ved at vælge charterfly fremfor rutefly. Det skyldes, at charterfly flyver direkte til destinationen og dermed kun har en afgang og en landing, som er de tidspunkter af rejsen, hvor udslippet er størst. Derudover udnytter charterfly ofte hele kapaciteten og flyver sjældent med tommer sæder.

  Det er heller ikke uvæsentligt, hvem du rejser med. Der er stor forskel på klimakompensation. Nogle kompenserer kun for udvalgte rejsende, hvor for eksempel Spies er den eneste rejsearrangør, som klimakompenserer for samtlige flyrejser. Det gør Spies ved at investere i projekter, hvor formålet er at bremse klimaforandringerne og samtidig forbedre menneskers levevilkår. Klimakompensation koster ikke ekstra.
 • 2.Drop engangsplastik
  8 ud af 10 ønsker at reducere deres brug af plast på deres ferie. Og det kan man.
  I 2019 vil Thomas Cook-koncernen, som også omfatter Spies, fjerne 70 millioner engangsartikler i plastik på hoteller, fly og kontorer. Det betyder et farvel til sugerør, drinkspinde, plastikemballage til headsets og magasiner, og flere andre plastikartikler, som vil forsvinde eller blive erstattet med genanvendelige materialer.
 • 3.Tag de gode vaner med på ferie
  Hjemme bliver håndklædet som regel brugt mere end en enkelt gang, vi slukker lyset og lader ikke vandet løbe unødvendigt. De gode vaner skal med på ferie – der er ikke grund til andet. Ligesom vi også i udlandet kan tage et net med på markedet i stedet for at modtage flere plastikposer. Madspild er globalt, og det er ikke nødvendigt at læsse mere mad end vi spiser på tallerkenen, selvom vi står foran en fristende lækker buffet.
 • 4.Vælg miljøcertificeret hotel
  Mange hoteller tager bæredygtighed meget alvorligt og sætter ind på mange områder. Det gælder blandt andet reduktion af forbrug af vand, energi, varme og kemikalier. Spies’ egne koncepthoteller, Sunwing Family Resorts, er førende når det gælder miljøhensyn og var de første i verden til at blive certificeret i henhold til EU Ecolabel miljøprogrammet, og alle Sunwing, Sunprime og Ocean Beach Club hotellerne er i dage også certificeret i henhold til Travellife programmet, som fokuserer på både miljø og socialt ansvar.
 • 5.Vælg solcreme med omhu
  Vær sikker på din solcreme. Ikke alle lande har oplysningspligt af ingredienser i hudplejeprodukter og du kan risikere at købe produkter, som indeholder stoffer, der ikke er tilladt i Europa af sundheds- eller miljøhensyn. Det kan skade både dig og naturen.
 • www.Airshoppen.com har for nylig introduceret økologiske solprodukter, som er udviklet efter formler, der tager hensyn til biodiversiteten i havene og ikke skader koralrev. 

Du kan læse meget mere om rejsetrends og tendenser i Spies’ nye Ferierapport, som findes her:

https://www.spies.dk/ferierapporten/2019

Emner


Spies er Danmarks største rejsearrangør. Selskabet indgår i den nordiske rejsekoncern Thomas Cook Northern Europe sammen med rejsearrangørerne Ving i Norge og Sverige, Tjäreborg i Finland samt hotelselskabet Resorts & Hotels, der bl.a. driver hotelkæderne Sunwing Family Resorts og Sunprime Hotels. Spies’ gæster flyver fortrinsvis med søsterselskabet Thomas Cook Airlines Scandinavia. Thomas Cook Group plc er noteret på Børsen i London og selskabets ca. 22.000 ansatte opererer i over 200 lande. Thomas Cook Group Airlines, der bl.a. tæller Condor i Tyskland og Thomas Cook Airlines i Storbritannien, er med over 100 moderne og miljøvenlige fly et af Europas største ferieflyselskaber.

Welcome to Spies - Presseinformation!

Presseinformation og pressemeddelelser fra Spies. Spies er Danmarks største rejsearrangør. Selskabet indgår i den nordiske rejsekoncern Nordic Leisure Travel Group.

Spies - Presseinformation
Kay Fiskers Plads 9
2300 København S
Denmark