Gå til indhold
Flere og flere vælger tryghed via pakkerejsen

Pressemeddelelse -

Flere og flere vælger tryghed via pakkerejsen

Efter snart et år med COVID-19 og nedlukninger findes der en stigende optimisme omkring, at det kan blive muligt at rejse på sommerferie i 2021, og det mærkes også i antallet af bestillinger til sommeren. Samtidig er pakkerejsen blevet mere relevant end nogensinde før, da mange gerne vil have tryghed, når de bestiller rejsen. Det viser Spies’ rejsepanel, hvor 43 % svarer, at de er mere tilbøjelige eller ganske tilbøjelige til at bestille en pakkerejse i dag i forhold til for et år siden.

Sidste uges indkomne bestillinger er en fordobling af, hvordan det så ud for en måned siden. Især stiger bestillingerne af rejser med afrejse i perioden juli-september, hvor vi ser en stigning på over 280 %. Flere og flere føler sig optimistiske, fordi vaccinationerne er i gang, og vi er også overbeviste om, at flere og flere føler en større tryghed ved at bestille en pakkerejse med en arrangør. Det viser bl.a. Spies’ eget rejsepanel. Mest populær blandt bestillingerne til sommeren er Mallorca efterfulgt af Kreta, Rhodos, Gran Canaria og Cypern, siger Jan Vendelbo, adm. direktør i Spies.

Spørgeundersøgelsen, som blev gennemført i december, havde 5.226 deltagere, og den viser bl.a. følgende:

Er du mere eller mindre tilbøjelig til at bestille en pakkerejse i dag end for et år siden? (4.988 svar):

43 % svarer, at de altid bestiller en pakkerejse. 17 % svarer, at de er mere tilbøjelige til det, mens 26 % er ganske tilbøjelige. 8 % svarer, at de ikke ved det, mens 6 % ikke er interesseret i at bestille en pakkerejse.

Hvordan vil du bestille din næste rejse til udlandet? (5.036 svar):

Næsten 84 % vil bestille via en rejsearrangør. 8 % vil selv bestille fly og hotel, mens 6,55 % ikke ved det. Og 1,61 % bestiller en flybillet og arrangerer selv indkvarteringen på rejsemålet.

Hvad er hovedårsagen til, at du vælger en rejsearrangør? (4.197 svar)

26 % svarer, at det føles trygt. 24 % svarer, at de er beskyttet af Lov om Pakkerejser. For 12 % handler det om, at de får god kvalitet/valuta for pengene. 20 % svarer, at hovedårsagen er, at de får hjælp fra rejsearrangørens personale før eller under rejsen, hvis der sker noget. 11 % at man er beskyttet af Rejsegarantifonden, hvis virksomheden skule gå konkurs.

Hvor vigtigt er det at komme på ferie i udlandet? (2.597 svar)

For knap 3 % (2,87 %) er det overhovedet ikke vigtigt at rejse til udlandet, mens det for størstedelen er meget vigtigt (49,9 %), vigtigt (36 %) og ret vigtigt (11 %).

Hvorfor er det vigtigt at rejse til udlandet på ferie? (4.419 svar, maks. 3 svarangivelser)

Top 3:

  • 25 % vil være sikker på sol i ferien
  • 15 % svarer, at de gerne vil bo på hotel og nyde faciliteterne
  • 12 % vil have kvalitetstid med familien

Om Spies’ rejsepanel:

Panelet er en dialogkanal mellem rejseinteresserede og rejsearrangøren Spies. Det er et internetbaseret, uafhængigt og upolitisk panel, der afspejler tendenser, når det gælder danskernes ferie. Det er frivilligt og gratis at være med, og man kan når som helst forlade panelet.

Øgede sikkerhedsrutiner

De seneste måneder har Spies indført øgede rutiner og vilkår for kunder, der bestiller en rejse. Spies' Safe Travel-pakke tager hånd om kunden – før, under og efter rejsen med bl.a. øgede sikkerhedsrutiner på hotellerne og flyene samt ekstra tryghed ved bestilling, da Spies bl.a. giver kunderne mulighed for at ændre rejsen et ubegrænset antal gange frem til 30 før afrejse samt en tilbagebetalingsgaranti på 7 dage ved aflysning af rejsen.

Emner

Tags


Spies er Danmarks største rejsearrangør. Selskabet indgår i den nordiske rejsekoncern Nordic Leisure Travel Group sammen med rejsearrangørerne Ving i Norge og Sverige, Tjäreborg i Finland samt hotelselskabet Resorts & Hotels, der bl.a. driver hotelkæderne Sunwing Family Resorts og Sunprime Hotels. Spies’ gæster flyver fortrinsvis med søsterselskabet Sunclass Airlines . 

Pressekontakt

Jan Vendelbo

Jan Vendelbo

Administrerende direktør 40 53 93 77
Carlos Cebrian

Carlos Cebrian

Produktchef 26 14 26 93

Velkommen til Spies - Presseinformation!

Presseinformation og pressemeddelelser fra Spies. Spies er Danmarks største rejsearrangør. Selskabet indgår i den nordiske rejsekoncern Nordic Leisure Travel Group.

Spies - Presseinformation
Kay Fiskers Plads 9
2300 København S
Denmark