Gå til indhold
Flest vil have Sara Blædel med på ferie

Pressemeddelelse -

Flest vil have Sara Blædel med på ferie

Ferietid er læsetid. 67,6 pct. af danskerne har altid en bog eller lydbog med på ferierejsen, 14,4 pct. har det en gang imellem, mens 18 pct. lader litteraturen blive derhjemme.

Det viser en undersøgelse, som Spies har foretaget ved hjælp af selskabets rejsepanel. 13.823 danskere har netop svaret på spørgsmål om deres læsevaner i ferien.

- Den mest populære genre er krimier. Hele 65,3 pct. af de adspurgte fortalte, at der er krimier med i bagagen. Skønlitteratur kommer ind på en andenplads, mens lysten til faktuel viden bliver sat på standby i ferien. Kun 4,6 pct. opgav, at de slænger sig i liggestolen med en faktabog, fortæller Torben Andersen, kommunikationschef i Spies.

Men hvordan indtager vi så litteraturen - digitalt i form af en lydbog eller på den gode, gamle facon med en papirbog? - 88,4 pct. vælger en papirløsning, mens 7,9 pct. holder 100 pct. ferie og får læst højt ved hjælp af en lydbog, siger Torben Andersen.

Ikke overraskende er det krimiforfattere, som danskerne helst vil have med på ferie. Ved hjælp af besvarelser fra 9.433 medlemmer af rejsepanelet har Spies sammensat en Top 10 over de foretrukne "ferieforfattere":

  1. Sara Blædel
  2. Jussi Adler-Olsen
  3. Camilla Läckberg
  4. Elsebeth Egholm
  5. Jo Nesbø
  6. Lars Kepler
  7. Henning Mankell
  8. Lotte og Søren Hammer
  9. Kaaberbøl og Friis
  10. Karin Fossum

Yderligere information: Foto af Sara Blædel kan anvendes mod brug af fotografens navn. Kommunikationschef Torben Andersen, tlf. 40 59 47 00, eller produktchef Carlos Cebrian, tlf. 26 14 26 93.

Emner


Spies er Danmarks største rejsearrangør. Selskabet indgår i den nordiske rejsekoncern Thomas Cook Northern Europe sammen med rejsearrangørerne Ving i Norge og Sverige, Tjäreborg i Finland samt hotelselskabet Resorts & Hotels, der bl.a. driver hotelkæderne Sunwing Family Resorts og Sunprime Hotels. Spies’ gæster flyver fortrinsvis med søsterselskabet Thomas Cook Airlines Scandinavia. Thomas Cook Group plc er noteret på Børsen i London og selskabets ca. 22.000 ansatte opererer i over 200 lande. Thomas Cook Group Airlines, der bl.a. tæller Condor i Tyskland, Thomas Cook Airlines i Storbritannien og Thomas Cook Airlines i Belgien, er med 90 moderne og miljøvenlige fly Europas 11. største flyselskab.

Relateret materiale