Gå til indhold
Hvem passer hunden, når vi rejser på ferie?

Pressemeddelelse -

Hvem passer hunden, når vi rejser på ferie?

Der er i dén grad gang i rejselysten igen. Samtidig har rigtigt mange danskere fået et kæledyr i løbet af de sidste par år. Kæledyr som nu er del af familien hos mere end halvdelen af alle danskere, viser en ny undersøgelse fra Spies. Og det stiller krav til at sikre sig gode hunde- og kattesittere, hvis man vil rejse på ferie, hvilket meget tyder på, at danskerne vil i år.

Efter en maj måned med det bedste rejsesalg i 12 år og en sommerferie lige om hjørnet, kan man hos Danmarks største rejsearrangør Spies konstatere, at rejselysten er tilbage for fuldt tryk. Samtidig hører man om store stigninger i forhold til danskere, der har anskaffet sig kæledyr. Derfor har Spies sat sig for at kigge nærmere på, om de mange nye pelsede familiemedlemmer betyder, at vi stopper med at rejse på ferie. Og hvis ikke – hvad vi så gør med vores dyr imens.

Familien foretrækkes, når dyrene skal passe

For kæledyrsejere er hunden, katten, eller hvad man ellers har, lige så højt elsket, som var det ens eget barn. Det svarer 68 procent i undersøgelsen. Og derfor er det også naturligt, at man allerhelst vil have sin familie eller gode venner til at passe vuffer. Blot 16 procent får passet deres kæledyr på et internat, som en tredjedel også mener kan være en dyr løsning

Vil opdateres om vuffers trivsel

Lige så vel som mange forældre er vant til at følge med i deres børns hverdag i børnehaven eller vuggestuen via billeder og videoer, er der også et udpræget behov hos kæledyrsejere for at følge med i dyrest ve og vel derhjemme, mens man selv slikker sol sydpå. Således svarer 58 procent, at man gerne vil følge med og have opdateringer i løbet af ferien.

Næsten en halv million har været forhindret i at rejse på ferie på grund af deres kæledyr

Det er ikke altid, det er muligt at få familie og venner til at agere dyrepassere. Det kan sætte en kæp i hjulet for ferieplanlægningen. 41 procent af de adspurgte har på et tidspunkt oplevet, at deres kæledyr forhindrede dem i at rejse på ferie, og 23 procent af dem der ikke har et kæledyr svarer da også, at det er udsigten til at undvære deres ferierejser, der afholder dem.

Hundepasning som en del af pakkerejsen? 49 procent siger ’ja tak!’

Halvdelen af alle danskere (18-65 år) har et kæledyr, herunder 60 procent af de unge under 35 år. Derfor er det også oplagt for Danmarks største rejsearrangør Spies at tænke løsningsorienteret og kigge på, om man kan gøre noget for de mange tusinde danskere, der både vil have hund og ferierejser. Adm. direktør, Jan Vendelbo udtaler: ”Det er en interessant tanke, om vi på sigt kan tænke dyrepasning ind som en del af vores pakkerejsetilbud. For når man hører, at danskerne elsker deres kæledyr som deres egne børn, så er det jo klart man ønsker, at de får en lige så god ferie”, lyder det fra direktøren, der dog ikke har nogle konkrete planer om et sådant permanent pasningstilbud i selskabets pakkerejseprodukt.

Det skal du tænke på, når dit dyr skal passe i ferien

Spies har for nylig indgået et partnerskab med World Animal Protection for at sikre, at dyrevelfærden er endnu mere i højsædet  på kommende og nuværende destinationer. Efter rådgivning bekræfter, Animal Scientist, Stephanie Kruuse Klausen det som udgangspunkt altid vil være bedst at lade ens kæledyr blive passet i vante omgivelser eller af vante personer, hvis muligt. Men hun understreger samtidig, at det er vigtigt at kigge på dyrets individuelle behov. Vante omgivelser kan være afgørende for den specifikke hunds eller kats tryghed. Men hvor vigtig en rolle det spiller, er forskelligt fra dyr til dyr. Hun giver her fem god råd, når du skal have passet din hund eller kat væk fra hjemmet:

  1. Vær ude i god tid. De populære hundepensioner er ofte fuldt bookede lang tid i forvejen i højsæsonen.
  2. Besøg pensionen på forhånd. Tal med ejerne og dan dig et indtryk af omgivelserne og se, om der virker rent og hygiejnisk.
  3. Tjek indretningen af hunde/katte-områderne, hvis muligt. Ellers kan du bede om at se billeder eller få lov til at kigge ind gennem et vindue. Har dyrene individuelle bure? Hvor meget plads har de? Og hvor mange er der i samme rum?
  4. Bliver der gået daglige ture med hundene, eller bliver de blot lukket ud på et fællesareal for at få motion? Herunder, bliver der gået ture med hundene enkeltvis?
  5. Hvis hundene bliver lukket ud sammen på et fællesareal i grupper, hvad bliver der så gjort for at sikre, at de pågældende hunde kommer godt ud af det med hinanden?

Stephanie Kruuse Klausen tilføjer desuden, at man bør sikre sig, at pensionen kræver vaccination af alle hunde mod kendelhoste, som kan smitte – og så pointerer hun, at det til syvende og sidst er ejeren der ved, hvad der er den bedste løsning for deres hund eller kat eller andet kæledyr.

For yderligere information og tal fra undersøgelsen, kontakt kommunikationschef hos Spies, Sofie Folden Lund, sofie.lund@spies.dk

* Spies undersøgelse blev gennemført i maj 2022 via Cint med i alt 1.001 repræsentativt udvalgte respondenter i alderen 18-65 år i Danmark. I undersøgelsen skulle deltagerne svare på spørgsmål om kæledyr og ferieplanlægning.

Emner

Kategorier


Spies er Danmarks største rejsearrangør. Selskabet indgår i den nordiske rejsekoncern Nordic Leisure Travel Group sammen med rejsearrangørerne Ving i Norge og Sverige, Tjäreborg i Finland samt hotelselskabet Resorts & Hotels, der bl.a. driver hotelkæderne Sunwing Family Resorts og Sunprime Hotels. Spies’ gæster flyver fortrinsvis med søsterselskabet Sunclass Airlines . 

Kontakt

Velkommen til Spies - Presseinformation!

Presseinformation og pressemeddelelser fra Spies. Spies er Danmarks største rejsearrangør. Selskabet indgår i den nordiske rejsekoncern Nordic Leisure Travel Group.

Spies - Presseinformation
Kay Fiskers Plads 9
2300 København S
Denmark