Gå til indhold
På Rhodos byggede Onasis-familien i sin tid 174 bungalows, som nu er renoveret og blevet til voksenhotellet Sunprime Miramare.
På Rhodos byggede Onasis-familien i sin tid 174 bungalows, som nu er renoveret og blevet til voksenhotellet Sunprime Miramare.

Pressemeddelelse -

Spies får yngre gæster med design- og voksenhoteller

For 11-12 år siden var der kun nogle få danskere, der i Caribien havde stiftet bekendtskab med feriehoteller forbeholdt voksne uden børn. Men i 2007 introducerede Spies sit første eget voksenhotel under kædenavnet Sunprime på Gran Canaria – og det i et ellers eftertragtet familiehotel i Playa del Ingles.

Siden da har Danmarks største rejsearrangør åbnet i alt 17 voksenhoteller med en aldersgrænse på 16 år – og det 18. hotel, Sunprime Tamala Beach, slår dørene op i november i Gambia. Seks år efter at det første voksenhotel blev indviet, valgte syv pct. af Spies’ gæster i 2013 at holde børnefri ferie. I år udgør antallet af voksenferier uden bomber i poolen knapt 12 pct. af Spies’ årlige produktion på ca. 270.000 charterrejser.

-I 2013 var op mod halvdelen af gæsterne på voksenhotellerne over 50 år, mens blot ca. 10 pct. lå i aldersgruppen 18 til 29 år. Her er der sket et markant ændring, idet den yngre gruppe i år vil vokse til ca. 25 pct. Specielt yngre par vælger at hygge sig på vores voksenhoteller inden de går i gang med at stifte familie. Det sker samtidig med, at branchen ser et fald i de meget livlige ungdomsrejser til f.eks. Bulgarien og Cypern, siger kommunikationschef i Spies, Torben Andersen.

Selskabet glæder sig over, at man med voksenhotellerne har fået fat i et yngre og købedygtigt publikum. Sammen med sit moderselskab Thomas Cook, vil Spies det kommende år åbne otte nye boutique-hoteller i konceptserien Cook’s Club med tilsammen ca. 2.000 værelser. Hotellerne har et ungt fokus med f.eks. ”street food”, moderne design og en urban atmosfære.

-For mens det typisk har været familier og ældre, der har aftaget vores klassiske pakkerrejser, så tiltrækker voksen – og designhotellerne en stor og yngre målgruppe, som det forretningsmæssigt er vigtig for os at knytte til os, siger Torben Andersen. 

Emner


Spies er Danmarks største rejsearrangør. Selskabet indgår i den nordiske rejsekoncern Thomas Cook Northern Europe sammen med rejsearrangørerne Ving i Norge og Sverige, Tjäreborg i Finland samt hotelselskabet Resorts & Hotels, der bl.a. driver hotelkæderne Sunwing Family Resorts og Sunprime Hotels. Spies’ gæster flyver fortrinsvis med søsterselskabet Thomas Cook Airlines Scandinavia. Thomas Cook Group plc er noteret på Børsen i London og selskabets ca. 22.000 ansatte opererer i over 200 lande. Thomas Cook Group Airlines, der bl.a. tæller Condor i Tyskland og Thomas Cook Airlines i Storbritannien, er med over 100 moderne og miljøvenlige fly et af Europas største ferieflyselskaber.