Gå til indhold
Spies’ flyselskab Sunclass Airlines skruer endnu mere op for syntetisk brændstof i nyt partnerskab

Pressemeddelelse -

Spies’ flyselskab Sunclass Airlines skruer endnu mere op for syntetisk brændstof i nyt partnerskab

Sunclass Airlines, der flyver 90 procent af Spies’ gæster, har indgået et partnerskab med det norske selskab Nordic Electrofuel. Sammen vil de to parter fremme udviklingen af syntetisk flybrændstof (e-fuel). Sunclass Airlines vil efter planen aftage e-brændstoffet, der skal produceres ved brug af vedvarende energi, vand og CO2, så snart det er på markedet i 2025.

Det danske charterflyselskab Sunclass Airlines, der flyver omkring 850.000 feriegæster sydpå hvert år, har iværksat en plan for at reducere CO2-udledningen med 25 procent per passagerkilomenter inden 2030. Det skal nås ved at udskifte flyflåden til mere CO2 besparende Neo-modeller samt investere i mere bæredygtigt flybrændstof, der skal sikre fremtidens drift og ambitionen om netto-nuludledninger i 2050.

Administrerende direktør i Sunclass Airlines, Valdemar Warburg, siger om partnerskabet med Electrofuel: ”Som nordisk flyselskab har Sunclass Airlines stor interesse i at reducere sin klimabelastning ved at reducere brugen af fossile brændstoffer. Vi er derfor glade for at have underskrevet en hensigtserklæring med Nordic Electrofuel og ser frem til at modtage mere bæredygtigt flybrændstof fra dem i fremtiden.”

Nordic Electrofuel forbereder byggeriet af et industrielt Power-to-liquids (PtL) anlæg, der skal producere e-fuel fra vandkraft, vand og genbrug-CO2. Anlægget skal opføres på halvøen Herøya sydvest for Oslo og vil kunne producere 10 millioner liter syntetisk brændstof om året. Herefter er planen at udvide med endnu et anlæg med en kapacitet på 200 millioner liter om året. Denne første fuldskala-facilitet vil blive efterfulgt af en udrulning af lignende anlæg andre steder i Norge og Norden. Nordic Electrofuel sigter mod at producere kommercielt tilgængeligt e-brændstof inden 2025. Administrerende direktør, Gunnar Holen, siger: ”Nordic Electrofuel ønsker at bidrage til at gøre luftfarten CO2-neutral. Vi er glade for at have indgået en aftale med Sunclass Airlines omkring e-fuel og det fremtidige salg af sådant brændstof, ”

Om Sunclass Airlines

Sunclass Airlines er en del af Nordic Leisure Travel Group og er det største charterselskab i Norden. Flyselskabet flyver hovedsageligt for koncernens egne rejsebureauer, Spies, Ving og Tjäreborg, og flyver fra mere end 30 forskellige afgangslufthavne i Norden til omkring 40 destinationer i Middelhavet, De Kanariske Øer, Thailand og Caribien. www.sunclassairlines.dk

Om Nordic Electrofuel

Forretningsidéen for Nordic Electrofuel AS er at producere kulstofneutralt elektrobrændstof ved brug af vedvarende energi, vand og CO2. Fordelen ved e-fuel er, at det kan bruges i eksisterende motorer og infrastruktur uden ændringer. På den måde kan transportsektoren hurtigt opnå en markant reduktion af CO2-aftrykket uden at foretage store investeringer i nyt udstyr. Nordic Electrofuels e-brændstof vil blive produceret uden partikelemissioner, som har dobbelt så stor indflydelse på den globale opvarmning som CO₂-emissioner. www.nordicelectrofuel.no

For yderligere information, kontakt Kommunikationschef Sofie Folden Lund, sofie.lund@spies.dk, +45 26 36 23 77

Emner


Spies er Danmarks største rejsearrangør. Selskabet indgår i den nordiske rejsekoncern Nordic Leisure Travel Group sammen med rejsearrangørerne Ving i Norge og Sverige, Tjäreborg i Finland samt hotelselskabet Resorts & Hotels, der bl.a. driver hotelkæderne Sunwing Family Resorts og Sunprime Hotels. Spies’ gæster flyver fortrinsvis med søsterselskabet Sunclass Airlines . 

Kontakt

Velkommen til Spies - Presseinformation!

Presseinformation og pressemeddelelser fra Spies. Spies er Danmarks største rejsearrangør. Selskabet indgår i den nordiske rejsekoncern Nordic Leisure Travel Group.

Spies - Presseinformation
Kay Fiskers Plads 9
2300 København S
Denmark