Gå til indhold

Pressemeddelelse -

Spies fortsætter

Thomas Cook Group, som Spies har været en uafhængig del af siden 2007, meddelte tidligt mandag morgen, at de havde søgt om kursus ved retten London. Det fik alvorlige konsekvenser i alle dele af koncernen og flyselskabet Thomas Cook Airlines Scandinavia måtte holde fly på jorden indtil der var skabt fuldt overblik over situationen. Det kom efter 24 timer og allerede tirsdag morgen er det første fly på vingerne med kurs mod Mallorca.

  • Det er virkelig en lettelse at kunne bekræfte, at Thomas Cook Airlines Scandinavia flyver vores Spies gæster på ferie helt efter planen i morgen, siger Jan Vendelbo, adm. direktør i Spies.

Fokus er lige nu at tage godt hånd om de gæster, som blev påvirket af mandagens aflyste fly, og at sikre at alle fly kommer i luften efter den normale plan tirsdag morgen.

  • Jeg er samtidig trist over, at Thomas Cook Group i England med alle deres medarbejdere og trofaste gæster i mange lande er blevet ramt af konkursen, men det er mit ansvar, at vi fortsætter rejserne her i Danmark. Vi er en uafhængig og rentabel enhed, og derfor har vi allerede været i stand til at sikre vores fortsatte virke med støtte fra vores banker og kreditorer, siger Jan Vendelbo, adm. direktør i Spies.

Spies og søsterselskaberne i Norden er sammen med Thomas Cook Airlines Scandinavia blandt de mest lønsomme rejseselskaber i Norden og har været det gennem mange år.

  • Vi har et stort ansvar både overfor gæster, medarbejdere, leverandører og samarbejdspartnere, og derfor er jeg meget glad for, at vi så hurtigt har kunnet få en løsning på plads, så vi kan fortsætte vores virksomhed til gavn for alle involverede, siger Jan Vendelbo.

Thomas Cook Groups insolvens har ingen direkte betydning for Spies’ gæster.

    • Vores fokus har i over 60 år været at skabe de bedste uger på året for vores gæster, og det er vores mål at fortsætte med at give vores gæster oplevelser og ferieminder, siger Jan Vendelbo.

Emner


Spies er Danmarks største rejsearrangør. Selskabet indgår i den nordiske rejsekoncern Thomas Cook Northern Europe sammen med rejsearrangørerne Ving i Norge og Sverige, Tjäreborg i Finland samt hotelselskabet Resorts & Hotels, der bl.a. driver hotelkæderne Sunwing Family Resorts og Sunprime Hotels. Spies’ gæster flyver fortrinsvis med søsterselskabet Thomas Cook Airlines Scandinavia. Thomas Cook Group plc er noteret på Børsen i London og selskabets ca. 22.000 ansatte opererer i over 200 lande. Thomas Cook Group Airlines, der bl.a. tæller Condor i Tyskland og Thomas Cook Airlines i Storbritannien, er med over 100 moderne og miljøvenlige fly et af Europas største ferieflyselskaber.