Få vores nyheder på mail

Spies-gruppen præsenterer nyt rekordresultat

Pressemeddelelse   •   Maj 17, 2018 10:33 CEST

Det første Cook’s Club åbner til juni på Kreta. Stilen er bohemeagtig med nedtonet luksus – en stil, som Spies har haft stor succes med på konceptet Casa Cook på Rhodos og Kos.

Thomas Cook Northern Europe, som Spies er den danske del af, leverer et nyt rekordresultat, når Thomas Cook-koncernen i dag præsenterer halvårsresultatet for vinteren 2017/2018 (oktober 2017 til marts 2018). Den nordiske gruppe befæster dermed sin position som markedsleder, når det gælder feriepakkerejser med eget flyselskab og med rutefly. Driftsresultatet for de seks måneder blev på 554 millioner svenske kr. – en øgning med 88 millioner kr. for perioden i forhold til sidste år. Spies leverede også et rekordresultat ligesom også gruppens moderselskab har forbedret sit resultat.

Driftsresultatet for Spies-gruppen i Norden voksede i vinterhalvåret til 554 millioner svenske kr. Bookningerne for sommeren 2018 er øget med 7 pct. sammenlignet med sidste år. Fremgangen er for en stor del drevet af øget efterspørgsel på egne koncepthoteller og rejser til blandt andet Grækenland, Cypern og Tyrkiet. Dertil kommer en fortsat vækst i salget af pakkerejser med rutefly, hvor et bredere udvalg af rejsemål og f.eks. valgfri rejelængder tiltrækker nye kunder.

- Vor fremgang i Norden bygger på tilfredse og trofaste gæster, tilfredse medarbejdere og vores fortsatte satsning på flere af vores egne, unikke koncepthoteller, som f.eks. Sunwing, Sunprime, Ocean Beach Club og Casa Cook samt det nyligt lancerede Cooks Club. Samtidig fortsætter vi med at udvide vores rejseudbud og ser en fortsat positiv vækst i pakkerejser med både vores eget flyselskab, Thomas Cook Airlines Scandinavia, og med rutefly, siger Magnus Wikner, koncernchef for Thomas Cook Northern Europe.

Fortsat satsning på egne koncepthoteller med ny hotelfond

Antallet af bookninger til Spies-gruppens egne hoteller er vokset med 6 pct. i første halvdel af regnskabsåret. Koncernen fortsætter satsningen på egne koncepthoteller. Alene i år tilføres der 19 nye egne hoteller – bl.a. et nyt Casa Cook på Mauritius, der åbner i 2019. Forleden lanceredes Thomas Cook Hotel Investments – en investeringsfond for hoteller i samarbejde med investeringsselskabet LMEY fra Schweiz, der har fokus på hotelopkøb. Fonden består i dag af fem hotelanlæg** til en samlet værdi af ca. 150 millioner engelske pund. Yderligere tre projekter er på vej.

Fonden bliver Thomas Cooks hovedplatform, når det gælder erhvervelse af nye hotelanlæg rundt om Middelhavet med det mål at øge antallet af egne koncepthoteller.

- Vore egne koncepthoteller, som er etableret ud fra vores gæsters ønsker og behov, har været vigtige for vores fremgang. Vi ved, at de gæster, som bor på Spies’ og Thomas Cooks egne koncepthoteller, er de mest tilfredse gæster og at de derfor vender tilbage til os. Målet er at få endnu flere hoteller, som ejes og drives af os selv og dermed øge vores lønsomhed, siger Magnus Wikner, koncernchef for Thomas Cook Northern Europe.

Thomas Cook koncernens halvårsresultat

Thomas Cook Group, som Thomas Cook Northern Europe er en del af, er en af verdens største rejsekoncerner. Gruppen præsenterede i dag en omsætningsfremgang på 5 pct. i det første halvår af regnskabsåret 2017/2018. Gruppens fokus har betydet et stort antal nye gæster og vækst i antallet af de såkaldte repeaters. Prognosen for sommeren 2018 viser en stærk efterspørgsel med en vækst på 12 pct.

- Thomas Cook har haft et godt første halvår, både når det gælder det finansielle resultat og vores strategiske fremskridt. Det arbejde, som vi har gjort i de sidste to år for fortsat at forbedre kundetilfredsheden hos flyselskabets passagerer og på vores rejsemål, har givet resultat i form af en vækst i omsætningen på 5 pct. og en positiv bookingsituation for sommeren 2018. Når vi nu går ind i vores mest hektiske periode på året, ser jeg et positivt momentum på alle vores markeder til at levere de bedst mulige rejser til vores kunder, siger Peter Fankhauser, koncernchef i Thomas Cook.

Sammenfatning af Thomas Cook Groups resultat for vinterhalvåret 2017/2018:

  • Driftsresultatet for Thomas Cook Airline steg med 25 pct. (20 millioner engelske pund).
  • Koncernen etablerede i foråret en hotelfond med en værdi på 150 millioner pund – tre hotelprojekter er under udvikling.
  • Koncernen har endvidere indgået et strategisk samarbejde omkring Expedias udbud af hoteller, hvilket udvider hoteludbuddet yderligere. Et pilotprojekt starter til sommer i Storbritannien og Belgien.
  • Et nyt hotelkoncept, Cook’s Club, rulles ud med 10-15 planlagte hoteller i det kommende år.
  • Thomas Cook fortsætter med at udvikle nye kundetilbud som f.eks. ”Vælg dit favoritrum”, hvor kunderne inden afrejse kan booke et specifikt værelse på flere af koncepthotellerne.

Koncernens halvårsresultat blev præsenteret i dag – læs resultatet i sin helhed her: https://www.thomascookgroup.com/category/financial-reports-results/

Webcast: http://view-w.tv/798-1035-19701/en

Yderligere information: Magnus Wikner, koncernchef for Thomas Cook Northern Europe, tlf. 0046 0709-513 077.


** Hotelfonden består af de populære familiehoteller Sunwing Kallithea på Rhodos og Sunwing Makrigialos på Kreta. LMEY bidrager med Aldiana Andalucia og Aldiana Alcadesia i Spanien. Fondens første fælles investering bliver et nyt Casa Cook-hotel i Spanien. Hotellet lanceres på Ibiza sommeren 2019 og ligger i den rolige Cala Gracio bugt, en kort gåtur fra San Antonio, hvis legendariske solnedgange og verdensberømte klubber gør det til et populært sted på Ibiza for feriegæster.

Om Spies-gruppen:

Spies-gruppen eller Thomas Cook Northern Europe er Nordens førende rejsearrangør gruppe. I den indgår rejsearrangørerne Ving i Sverige og Norge, Tjäreborg i Finland samt Spies i Danmark. Med i gruppen er også flyselskabet Thomas Cook Airlines Scandinavia og hotelkæderne Sunwing Family Hotels og Sunprime Hotels (voksenhoteler).

Om Thomas Cook Group Plc. :

Thomas Cook Group er en af verdens førende rejsearrangører og havde en omsætning på 9 mia. pund i regnskabsåret, der sluttede den 30. september 2017. Koncernen har 22.000 medarbejdere og 190 egne koncepthoteller. Gruppen opererer på 17 markeder og har over 20 millioner kunder årligt. Thomas Cook Group Plc er noteret på London Stock Exchange (TCG).

Om LMEY:

LMEY Investments er et investeringsselskab, der blev grundlagt i 2012 med fokus på udvikling af hoteller og feriehuse. I øjeblikket har LMEY 20 hoteller / resorts i 11 lande med i alt 3.200 hotelværelser. Med de nuværende ekspansionsplaner vil antallet af værelser stige til mere end 5.000. Selskabets hotelvirksomhed beskæftiger ca. 4000 medarbejdere.

Spies er Danmarks største rejsearrangør. Selskabet indgår i den nordiske rejsekoncern Thomas Cook Northern Europe sammen med rejsearrangørerne Ving i Norge og Sverige, Tjäreborg i Finland samt hotelselskabet Resorts & Hotels, der bl.a. driver hotelkæderne Sunwing Family Resorts og Sunprime Hotels. Spies’ gæster flyver fortrinsvis med søsterselskabet Thomas Cook Airlines Scandinavia. Thomas Cook Group plc er noteret på Børsen i London og selskabets ca. 22.000 ansatte opererer i over 200 lande. Thomas Cook Group Airlines, der bl.a. tæller Condor i Tyskland, Thomas Cook Airlines i Storbritannien og Thomas Cook Airlines i Belgien, er med 90 moderne og miljøvenlige fly Europas 11. største flyselskab.