Gå til indhold
Spies investerer i rejsebranchens grønne omstilling

Pressemeddelelse -

Spies investerer i rejsebranchens grønne omstilling

Nordic Leisure Travel Group, som omfatter Spies, skaber nu en platform for fremtidens grønne omstilling af rejsebranchen sammen med den norske virksomhed og investeringsrådgiver, ClimatePoint. Med det nye partnerskab vil Spies investere i virksomheder og projekter, der arbejder for løsninger inden for blandt andet klimaforbedrende teknologi. På den måde vil Spies skrue op for det proaktive arbejde for at reducere udledningen af kuldioxid både på kort og lang sigt.

I første omgang investeres der i Green River Fund, en fond drevet af ClimatePoint, der fokuserer på nystartede virksomheder inden for mobilitet, grøn energi og cirkulær økonomi. I løbet af 2023 vil Spies og Nordic Leisure Travel Group desuden støtte og investere direkte i virksomheder og projekter, der gavner branchen. Og i nogle projekter vil man også aftage slutproduktet og dermed reducere eget CO2-fodaftryk i forretningen, f.eks. produktion af SAF (Sustainable Aviation Fuel).

”Vi vil være en aktiv del af det grønne teknologiskifte, der finder sted i rejsebranchen. Vi vil investere i løsninger, der gør en forskel, samtidig med at vi har en klar strategi for at reducere vores klimaaftryk både på flyrejsen og på hotellerne, hvilket vi lancerede en omfattende plan for i begyndelsen af året. Fremtiden skal handle om reduktion, ikke kompensation”, siger Jan Vendelbo, adm. direktør i Spies.

Norske ClimatePoint er en nystartet virksomhed, der muliggør investeringer i klimaforbedrende teknologi, og som med sin ekspertise i videnskabeligt baserede metoder beregner effekten af forskellige investeringer. ClimatePoint har udviklet en platform, der muliggør løbende overvågning af resultater, herunder reduktion af kuldioxidudledning. Med det nye partnerskab bliver ClimatePoint en bro mellem Spies og de forskellige virksomheder og projekter, som man vælger at støtte og investere i. Det fremtidige afkast inden for de forskellige investeringer, som Spies indgår i, vil derefter geninvesteres i klimaforbedrende teknologi via ClimatePoint.

”Samfundet har brug for flere klimabevidste virksomheder, der handler i alle interessenters og vores miljøs interesser. Spies og Nordic Leisure Travel Group er en sådan virksomhed, og vi er meget glade for, at vi med vores partnerskab kan skabe reel forandring i den skandinaviske turisme- og rejsebranche,” siger Nito Simonsen, medstifter og CEO ClimatePoint.

Om ClimatePoint

ClimatePoint AS, grundlagt i 2019 med hovedkontor i Oslo. Virksomheden arbejder med at måle effekten af nye klimaløsninger og tilhørende investeringer. Investeringsdivisionen, ClimatePoint Investment Management, er registreret hos det norske finanstilsyn og med ClimatePoint Green River licenseret som en europæisk venturekapitalfond. Gennem sin tilgang kan ClimatePoint identificere og allokere ressourcer til sine kunder i deres overgang til en grøn økonomi.


Læs mere her Rejser med omtanke og social ansvarlighed | Spies

Emner

Kategorier


Spies er Danmarks største rejsearrangør. Selskabet indgår i den nordiske rejsekoncern Nordic Leisure Travel Group sammen med rejsearrangørerne Ving i Norge og Sverige, Tjäreborg i Finland samt hotelselskabet Resorts & Hotels, der bl.a. driver hotelkæderne Sunwing Family Resorts og Sunprime Hotels. Spies’ gæster flyver fortrinsvis med søsterselskabet Sunclass Airlines . 

Kontakt

Velkommen til Spies - Presseinformation!

Presseinformation og pressemeddelelser fra Spies. Spies er Danmarks største rejsearrangør. Selskabet indgår i den nordiske rejsekoncern Nordic Leisure Travel Group.

Spies - Presseinformation
Kay Fiskers Plads 9
2300 København S
Denmark