Gå til indhold
Spies udvider sin flykapacitet med nyt nordisk samarbejde

Pressemeddelelse -

Spies udvider sin flykapacitet med nyt nordisk samarbejde

Spies og flyselskabet Braathens Regional Airlines har underskrevet en 3-årig skandinavisk aftale om et partnerskab med flystart i april 2023. Med partnerskabet har Spies mulighed for at vækste primært i de regionale lufthavne og i sidste ende også lancere nye destinationer. Det er to parter med ambitiøse bæredygtighedsmål, der nu sammen vil tage det næste skridt i omlægningen af charterrejser, blandt andet ved at tilbyde køb af biobrændstof. BRA-samarbejdet bliver et supplement til Spies’ eget flyselskab, Sunclass Airlines, der stadig vil flyve langt størstedelen af selskabets chartergæster.

Aftalen betyder, at BRA, udover Spies’ eget flyselskab Sunclass Airlines, bliver hovedpartner for Spies og de nordiske søsterselskabers charterflyvninger fra omkring 30 afrejselufthavne i Danmark, Norge og Sverige. 10 sydeuropæiske destinationer og fem afrejselufthavne udbydes med BRA fra Danmark. Flyvningerne vil foregå med Airbus-jetfly og har plads til 145 passagerer.

”Vi er meget glade for det nye samarbejde med Braathens Regional Airlines, som giver os nye muligheder for at vokse, især de regionale afrejselufthavne. På sigt betyder de mindre flytyper også, at vi kan lancere nye spændende og lidt mindre destinationer, som vores eget flyselskab i dag ikke ikke flyver til. Braathens Regional Airlines har også klare bæredygtighedsmål, der er helt i tråd med vores ambitiøse strategi. Vores fulde fokus er at kunne tilbyde mere bæredygtige rejser, hvor vi samtidig har mulighed for at vokse og udvide, siger adm. direktør i Spies, Jan Vendelbo.

Inden Corona-pandemien var charterflyvninger en del af Braathen Regional Airlines' operationer sammen med rutefart. Den nordiske aftale med Spies er første skridt i en langsigtet strategi om igen at tilbyde både jet- og propelflyvninger til det europæiske luftfarts- og chartermarked.

Jeg ser det som en fantastisk mulighed for at imødekomme en klar efterspørgsel på flyvninger i denne størrelsesorden og samtidig udvide vores ambitiøse bæredygtighedsarbejde til også at omfatte charter. Vi ved også fra tidligere, at Spies og Nordic Leisure Travel Group er en rigtig god samarbejdspartner, og vi er ekstra glade for nu at kunne genoptage vores samarbejde”, siger Ulrika Matsgård, CEO i Braathens Regional Airlines.

Begge parter har ambitiøse bæredygtighedsmål og arbejder aktivt for mere bæredygtige rejser. Spies vil blandt andet reducere udledningen af CO2 pr. passagerkilometer med 25 procent fra deres eget flyselskab Sunclass Airlines inden udgangen af 2030 – og har et mål om helt at undgå kuldioxidudledningen i 2050. Braathens Regional Airlines har sat mål om netto-nul for indenrigstrafik allerede i 2030 og for udenrigstrafik til år 2045.

Emner


Spies er Danmarks største rejsearrangør. Selskabet indgår i den nordiske rejsekoncern Nordic Leisure Travel Group sammen med rejsearrangørerne Ving i Norge og Sverige, Tjäreborg i Finland samt hotelselskabet Resorts & Hotels, der bl.a. driver hotelkæderne Sunwing Family Resorts og Sunprime Hotels. Spies’ gæster flyver fortrinsvis med søsterselskabet Sunclass Airlines . 

Kontakt

Velkommen til Spies - Presseinformation!

Presseinformation og pressemeddelelser fra Spies. Spies er Danmarks største rejsearrangør. Selskabet indgår i den nordiske rejsekoncern Nordic Leisure Travel Group.

Spies - Presseinformation
Kay Fiskers Plads 9
2300 København S
Denmark