Gå til indhold
Sport på ferien storhitter blandt danskerne efter corona

Pressemeddelelse -

Sport på ferien storhitter blandt danskerne efter corona

92 procent flere søgninger på aktiv ferie end i 2019. Det meddeler Danmarks største rejsearrangør, Spies, der især oplever en stigning på yoga- og vandreferier. Men også padeltennis har i dén grad vundet frem som en populær ferieaktivitet, ligesom cykling og ikke mindst fitness ligger højt på ønskelisten for mange danskere. Spies sætter derfor ind med et rekordstort antal træningsrejser i 2022, ligesom man også udvikler sportsfaciliteterne på flere af de 29 træningshoteller, som Spies udbyder på deres rejsemål.

Verden er åben, rejselysten eksploderer, og vi kan igen høste tiltrængt energi og oplevelser under eksotiske himmelstrøg, hvad enten det er ved poolen, på padelbanen eller på to hjul i bjergene. Siden de hos Danmarks største rejsearrangør, Spies, for alvor fik gang i rejsesalget i starten af året, er efterspørgslen på ferier, hvor man kan være aktiv kun gået én vej, og det er op.

26 procent af danskerne overvejer nu at tage på aktiv ferie. Det viser et nyt nordisk studie, som også slår fast, at fitness har indtaget førstepladsen som den mest populære træningsform på ferien. Den førsteplads er vores nordiske naboer i Sverige, Norge og Finland dog ikke helt enige i – her ligger vandring på en suveræn førsteplads.

Og netop vandring er faktisk også steget markant i popularitet, hvis man kigger på spies.dk. Her ser man en stigning på hele 202 procent i søgning efter vandreferier sammenlignet med 2019. Kommunikationschef Sofie Folden Lund siger:

”Det er helt tydeligt, at den trend med at vandre, der voksede frem under lockdown, nu også slår igennem, når danskerne igen rejser på ferie. Og i det hele taget ser vi et boom i interessen for aktive ferier, hvilket er fantastisk – og noget vi i den grad er klar til at imødekomme i Spies.”

El i cyklerne og padeltennis skal invitere flere til at være aktive

Udover de godt 60 skræddersyede træningsrejser, som Spies tilbyder i 2022, så arbejdes der ude på rejsemålene med at gøre det endnu nemmere for alle at være aktive på ferien. Helt konkret er man på flere hoteller i gang med at omdanne tennisbaner til padelbaner, ligesom Spies tilbyder en palette af cykelture, hvor en stor del cykler på elcykler, hvilket ifølge Sofie Folden Lund gør det muligt for langt flere at være aktive sammen - uden forudsætninger hjemmefra. Også vandreruter i forskellige længder og sværhedsgrader vil blive tilbudt i endnu højere grad fremover, alt sammen for at ’demokratisere’ de aktive ferier. Sofie Folden Lund siger:

”Hos Spies skal det være nemt for alle at være aktive, hvad enten du er topatlet eller har topmave. Udgangspunktet er velvære, ligemeget om du er aktiv alene eller sammen med familie og venner. Og selv om vi har et stort udbud af skræddersyede træningsrejser med høj intensitet, så vil fokus altid være mere på ’ferie med sport’ end ’sport med ferie’ hos os.

Se mere om aktive ferier på Aktiv ferie og sportsrejser | Spies


Emner

Kategorier


Spies er Danmarks største rejsearrangør. Selskabet indgår i den nordiske rejsekoncern Nordic Leisure Travel Group sammen med rejsearrangørerne Ving i Norge og Sverige, Tjäreborg i Finland samt hotelselskabet Resorts & Hotels, der bl.a. driver hotelkæderne Sunwing Family Resorts og Sunprime Hotels. Spies’ gæster flyver fortrinsvis med søsterselskabet Sunclass Airlines . 

Kontakt

Velkommen til Spies - Presseinformation!

Presseinformation og pressemeddelelser fra Spies. Spies er Danmarks største rejsearrangør. Selskabet indgår i den nordiske rejsekoncern Nordic Leisure Travel Group.

Spies - Presseinformation
Kay Fiskers Plads 9
2300 København S
Denmark