Gå til indhold
Sunclass Airlines vil flyve syntetisk

Pressemeddelelse -

Sunclass Airlines vil flyve syntetisk

Arcadia eFuels ApS og Sunclass Airlines ApS, Spies' eget flyselskab og en del af Nordic Leisure Travel Group, har indgået et nyt samarbejde, hvor Sunclass Airlines har til hensigt at købe cirka 18.000 tons syntetisk flybrændstof årligt fra Arcadia eFuels, som skal leveres igennem DCC & Shell Aviations distributionsnetværk i Danmark.

Som nordisk flyselskab har Sunclass Airlines en stor interesse i at reducere selskabets klimapåvirkninger ved at reducere brugen af fossile brændstoffer. Strategien for Sunclass Airlines og moderselskabet, Nordic Leisure Travel Group, er at reducere CO2 ved at investere i forbedringer af flyflåden, optimere egen hotelkæde samt bygninger og kontorer på tværs af koncernen. Ud over disse vigtige skridt er virksomheden opsat på at foretage investeringer i bæredygtigt flybrændstof og i ny teknologi- for at sikre fremtidig drift. Som en del af indsatsen er Sunclass Airlines interesseret i at samarbejde med brændstofudviklere, som kan præsentere en realistisk og attraktiv plan for udvikling, fremstilling og levering af et bæredygtigt PtX- eller PtL-baseret flybrændstof, også kaldet eFuels. Indsatserne udføres i tæt samarbejde med NISA (Nordic Initiative for Sustainable Aviation).

- Arcadia eFuels er glade for at arbejde sammen med Sunclass Airlines og DCC/Shell Aviation om dekarbonisering af luftfart. Det er et vigtigt skridt i retning af at nå CO2 reduktionsmålene og opskalere grønne brændstoffer til nul-udledning. Denne type samarbejde er præcis, hvad vi har brug for, for at bringe efuels til markedet, siger Amy Hebert, CEO hos Arcadia eFuels.

- Vi er glade for at have etableret et samarbejde med Arcadia og DCC/Shell Aviation og ser frem til en fremtidig levering af bæredygtigt brændstof (eKerosene). Denne form for samarbejde er vigtig for Nordic Leisure Travel Group og understøtter vores strategi om at reducere CO2 udledning fra egne fly med 25 % i 2030 og vores langsigtede vision om helt at undgå CO2 udledning i 2050, siger Torben Østergaard, adm. direktør hos Sunclass Airlines.

Arcadia eFuels planlægger at etablere faciliteter til at producere CO2 neutralt flybrændstof baseret på vand, kulstof og vedvarende energi. Virksomhedens produktionsmetode og rammer opfylder markedets ambitioner om en overgang fra fossile brændstoffer til produkter der reducerer klimapåvirkningerne markant.

Syntetiske brændstoffer er blevet udpeget af EU såvel som af flere lande og individuelle virksomheder som en vigtig vej til at reducere emissioner fra luftfarten. Sunclass Airlines og Arcadia er enige og ønsker at accelerere denne udvikling. Arcadia har til hensigt at producere kommercielle mængder i 2026. Det syntetiske brændstof fra Arcadia kan blandes op til 50 % med konventionelt flybrændstof og giver flyselskaberne mulighed for at reducere deres CO2-udslip proportionalt for at opfylde nationale og internationale mål.

Om Arcadia eFuels

Arcadia eFuels er forpligtet til at bygge faciliteter til at producere verdens fremtidige brændstoffer. Disse CO2 netto-nul brændstoffer vil gøre det muligt for transportsektoren, herunder luftfart og skibsfart, at bruge brændstof direkte uden ændringer i eksisterende motorer og infrastruktur. Arcadia eFuels sigter mod at producere deres brændstoffer rundt om i verden for at hjælpe med at opfylde luftfartsindustriens klimareduktionsmål. Besøg www.arcadiaefuels.com for at lære mere eller kontakt os på info@arcadiaefuels.com.

Om Sunclass Airlines
Sunclass Airlines
er en del af Nordic Leisure Travel Group og er det største charterflyselskab i Norden. Flyselskabet flyver hovedsageligt for koncernens egne førende rejsebureauer Spies, Ving og Tjäreborg, og selskabet flyver fra mere end 30 forskellige afgangslufthavne i Norden til omkring 40 destinationer i Middelhavet, på De Kanariske Øer og til Thailand og Caribien. www.sunclassairlines.dk.

Om DCC/Shell Aviation

DCC & Shell Aviation er et joint-venture mellem DCC Holding Danmark og Shells globale flybrændstofforretning. Med ansvar for logistik og levering af Shell-jetbrændstof til syv danske lufthavne er selskabet den største uafhængige leverandør af jetbrændstof til dansk luftfart. Besøg www.shellaviation.dk for mere information og kontaktoplysninger.

Om NISA, læs mere her: https://nisa.dk/

Emner


Spies er Danmarks største rejsearrangør. Selskabet indgår i den nordiske rejsekoncern Nordic Leisure Travel Group sammen med rejsearrangørerne Ving i Norge og Sverige, Tjäreborg i Finland samt hotelselskabet Resorts & Hotels, der bl.a. driver hotelkæderne Sunwing Family Resorts og Sunprime Hotels. Spies’ gæster flyver fortrinsvis med søsterselskabet Sunclass Airlines . 

Kontakt

Velkommen til Spies - Presseinformation!

Presseinformation og pressemeddelelser fra Spies. Spies er Danmarks største rejsearrangør. Selskabet indgår i den nordiske rejsekoncern Nordic Leisure Travel Group.

Spies - Presseinformation
Kay Fiskers Plads 9
2300 København S
Denmark