Gå til indhold
Den seks kilometer lange Maspalomas-strand udgør 10 pct. af kystlinjen på Gran Canaria og er en af øens store attraktioner, som tiltrækker gæster fra hele verden.
Den seks kilometer lange Maspalomas-strand udgør 10 pct. af kystlinjen på Gran Canaria og er en af øens store attraktioner, som tiltrækker gæster fra hele verden.

Pressemeddelelse -

Voldsom vækst i antallet af danskere på kanarisk ferie

Rejselystne fra hele Europa strømmer lige nu til Spanien. Alene i januar landede 1.277.250 turister i en af de otte lufthavne på De Kanariske Øer. Det er 5,6 pct. flere end samme måned sidste år. Danmark gav sit væsentlige bidrag til stigningen, idet antallet af danske besøgende steg med hele 22,5 pct.

49.427 danskere tog i årets første måned på ferie på de solbeskinnede øer – 9.155 flere end året før. Mest eftertragtet er Gran Canaria med Tenerife som nummer to.

- Den stigende efterspørgsel sætter udbuddet af værelser og dermed hotelpriserne under voldsomt pres. Satser man på selv at købe en flybillet og siden selv finde et godt hotelværelse til en god pris, kan man nemt brænde inde med billetten, siger kommunikationschef Torben Andersen fra Spies.

Også vores svenske naboer er vilde med de solrige ferieøer ca. 190 kilometer fra Afrikas nordvestkyst. Besøgstallet herfra steg i januar med fem procent til 99.714 i forhold til samme måned i fjor. Derimod har nordmændene ikke haft den samme trang til sol og varme. I hvert fald faldt antallet af norske besøgende med 5,2 pct. til 62.591, oplyser De Kanariske Øers statistikinstitut, ISTAC.

Yderligere information: Kommunikationschef Torben Andersen, tlf. 40 59 47 00.

Emner


Spies er Danmarks største rejsearrangør. Selskabet indgår i den nordiske rejsekoncern Thomas Cook Northern Europe sammen med rejsearrangørerne Ving i Norge og Sverige, Tjäreborg i Finland samt hotelselskabet Resorts & Hotels, der bl.a. driver hotelkæderne Sunwing Family Resorts og Sunprime Hotels. Spies’ gæster flyver fortrinsvis med søsterselskabet Thomas Cook Airlines Scandinavia. Thomas Cook Group plc er noteret på Børsen i London og selskabets ca. 22.000 ansatte opererer i over 200 lande. Thomas Cook Group Airlines, der bl.a. tæller Condor i Tyskland, Thomas Cook Airlines i Storbritannien og Thomas Cook Airlines i Belgien, er med 90 moderne og miljøvenlige fly Europas 11. største flyselskab.