Få vores nyheder på mail

60 år med Simons rejser

Pressemeddelelse   •   Nov 10, 2016 14:54 CET

- Vil De bade i Middelhavet juleaftensdag? Så sig farvel til slud og varmeregninger, lej Deres lejlighed ud og tilbring vinteren i solskin på Mallorca. Tog- og skibsrejser via Geneve, Barcelona, fuldt ophold på dejlige hoteller mod Middelhavet, udflugter og rutineret rejseleder. 12 uger: kroner 2.550 - 4 uger: kroner 995.

I disse dage er det 60 år siden, at Simon Spies indrykkede sin første rejseannonce i Politiken og Berlingske Tidende. Få uger efter sendte han de første 26 gæster med tog og skib til "kærlighedens ø". Det blev starten på Danmarks største rejsearrangør, der siden da har sendt over 20 millioner danskere på ferie. I år bliver det til op mod 300.000.

- Simon døde i 1984 - 62 år gammel. Ved hans død skrev en af vores gæster disse mindeord: Simon, du gav os Middelhavet... Her 32 år efter er det fortsat Simons værdier, som vi bygger på, nemlig at give vores gæster fantastiske ferier med det lille ekstra, siger Spies-direktør Jan Vendelbo, der har været i firmaet i 31 år.

I dag er Spies meget andet end Simons klassiske charterrejser. – Ferierejser med rutefly med fleksible rejselængder tegner sig for stadig flere af vores rejser, men Mallorca er fortsat en af vores hjørnesten med mange af vores koncepthoteller, som over 40 pct. af vores gæster rejser til. Siden Simons spæde start med fem hoteller kan vi nu tilbyde 21 rejsemål på øen og ikke færre end 175 hoteller, siger Jan Vendelbo.

I disse dage fejrer Spies 60 års jubilæet med fester i København, Aalborg og Billund. Her er nogle af de mest trofaste gæster inviteret til en aften i Simons tegn. Nogle har rejst over 100 gange med Spies. Fredag aften samles medarbejderne i København for at give den hele armen - helt i Simons ånd.

- Mon ikke de vil efterleve et af Simons citater fra hans sidste dage: Det var da godt, man dansede, mens man kunne..., siger Jan Vendelbo.

Simon Spies var en original, der med sit vældige liv fremtvinger spørgsmålet: var han for meget, eller er det alle os andre, der er for lidt. Han var sjov og generøs, brutal og kynisk, økonom og psykolog og en knalddygtig forretningsmand, som gjorde Spies til en succes.

- Hvor andre afdøde forretningsfolk hurtigt indtager en rolle i den store glemmebog, er mindet om Simon sprællevende - bl.a. takket være hans uforglemmelige citater. Et af de mest kendte er: Dårlig omtale er bedre end ingen omtale... Men det er ikke hele citatet. Tilføjelsen: ...så længe man sælger et ordentligt produkt, er en yderst vigtig del af citatet, konstaterer Jan Vendelbo.

https://www3.spies.dk/spiesdk/presse/mallorca_57-58.pdf
Billedtekst (klik på ovenstående link og se rejseprogrammet):
Simon Spies skrev selv sit første rejseprogram til Mallorca på en bedaget Remington skrivemaskine og fik siden programmet stencileret.

https://www3.spies.dk/spiesdk/presse/Simons_foerste_rejse.pdf
Billedtekst (klik på ovenstående link og se billederne):
De næsten 60 år gamle fotos fra Simons første rejser til Mallorca var i sort/hvid, men oplevelserne for de første 26 gæster var farverige.

Yderligere information: Administrerende direktør Jan Vendelbo, tlf. 40 53 93 77, eller kommunikationschef Torben Andersen, tlf. 40 59 47 00.

Spies er Danmarks største rejsearrangør. Selskabet indgår i den nordiske rejsekoncern Thomas Cook Northern Europe sammen med rejsearrangørerne Ving i Norge og Sverige, Tjäreborg i Finland samt hotelselskabet Resorts & Hotels, der bl.a. driver hotelkæderne Sunwing Family Resorts og Sunprime Hotels. Spies’ gæster flyver fortrinsvis med søsterselskabet Thomas Cook Airlines Scandinavia. Thomas Cook Group plc er noteret på Børsen i London og selskabets ca. 22.000 ansatte opererer i over 200 lande. Thomas Cook Group Airlines, der bl.a. tæller Condor i Tyskland, Thomas Cook Airlines i Storbritannien og Thomas Cook Airlines i Belgien, er med 90 moderne og miljøvenlige fly Europas 11. største flyselskab.