Få vores nyheder på mail

Flest lejer bil på Mallorca

Pressemeddelelse   •   Jun 19, 2017 15:10 CEST

Det er ikke kun billejen, der er billigere i Spanien end herhjemme. I uge 24 kostede en liter benzin (95 oktan) 8,85 kr. på en spansk tankstation, mens prisen herhjemme lå på omkring 11,00 kr.

Mallorca skal også opleves uden for øens hotelområder. Det har stadig flere danskere fundet ud af. Kærlighedens ø kommer således ind på en klar førsteplads, når der skal lejes bil i sommerferien. Ca. 30 pct. af alle Mallorca-gæster sikrer sig en feriebil samtidig med, at rejsen bestilles.

Det viser en opgørelse, som Spies har lavet. – På ca. 10 pct. af alle vores Mallorca-bestillinger er der hjemmefra bestilt en bil i tre eller flere dage. Da der på hver bestilling i gennemsnit er tre rejsende, ender procentsatsen på ca. 30 pct. Dertil kommer så de, der lejer bil, når de ankommer til rejsemålet, siger kommunikationschef Torben Andersen fra Spies.

Her er listen over de sommerrejsemål, som flest oplever i en lejebil (i parentes prisen for en uges leje af en type A-bil (f.eks. Fiat Panda), når bilen bestilles samtidig med ens rejse):

  1. Mallorca (1.350 kr.)
  2. Kreta (2.200 kr.)
  3. Gran Canaria/Tenerife (1.175 kr.)
  4. Rhodos (2.200 kr.)
  5. Preveza/Lefkas (2.200 kr.)

Inden man triller ud de spanske veje, kan det godt betale sig at sætte sig ind i de lokale færdselsregler. Hastighedsoverskridelser med blot en kilometer kan nu straffes med bøde på op til 400 euro. Guardia Civil kan beslaglægge ethvert køretøj, det fragter børn uden de påkrævede børnesæder, og politiet behøver ikke at stoppe et køretøj for at straffe en trafikforseelse – de skal blot være i stand til at notere sig bilens registreringsnummer. Får man en fartbøde, får man 50 pct. i rabat, hvis man betaler inden 20 dage.

Yderligere information: Kommunikationschef Torben Andersen, tlf. 40 59 47 00.

Spies er Danmarks største rejsearrangør. Selskabet indgår i den nordiske rejsekoncern Thomas Cook Northern Europe sammen med rejsearrangørerne Ving i Norge og Sverige, Tjäreborg i Finland samt hotelselskabet Resorts & Hotels, der bl.a. driver hotelkæderne Sunwing Family Resorts og Sunprime Hotels. Spies’ gæster flyver fortrinsvis med søsterselskabet Thomas Cook Airlines Scandinavia. Thomas Cook Group plc er noteret på Børsen i London og selskabets ca. 22.000 ansatte opererer i over 200 lande. Thomas Cook Group Airlines, der bl.a. tæller Condor i Tyskland, Thomas Cook Airlines i Storbritannien og Thomas Cook Airlines i Belgien, er med 90 moderne og miljøvenlige fly Europas 11. største flyselskab.