Få vores nyheder på mail

Luksusferie er at unde sig selv et bedre hotel

Pressemeddelelse   •   Apr 28, 2016 13:14 CEST

Spies samler sine luksushoteller under navnet ”Signature by Spies”.

For nordboere er en luksusferie ensbetydende med at unde sig selv det lille ekstra som for eksempel bedre pladser i flyet og et bedre hotel - helst med mad og drikke af høj standard. Flest nordmænd har på et eller andet tidspunkt boet på et femstjernet luksushotel. Det viser et nordisk rejsepanel, hvor Spies sammen med sine søsterselskaber Ving i Sverige og Norge og Tjäreborg i Finland har stillet spørgsmål om luksusferier. I alt har 32.773 deltagere af Rejsepanelet svaret.

Seks ud af 10 nordmænd (63 pct.) og mere end fem ud af 10 svenskere (54 pct.) har engang boet på et luksushotel. Blandt danskere og finner er det henholdsvis 44 og 46 pct. For de fleste nordboere kendetegnes en luksusferie af bedre pladser i flyet og et bedre hotel fulgt af drømmen om at bo på en paradisstrand uden trængsel.

Pudemenu og god morgenmad i top
For finner, danskere og svenskere bør et luksuriøst hotel først og fremmest kunne tilbyde en rigelig og varieret morgenmadsbuffet, mens nordmændene generelt synes, at det er vigtigst med mad og drikke af høj standard på hotellet. For svenskere er det næst vigtigste, at hotellet tilbyder gode senge og pudemenu. Finnerne mener, at en central beliggenhed er vigtig.

Top 5 – Hvilket af følgende skal et luksuriøst hotel kunne tilbyde ifølge nordboerne?

DanmarkSverigeNorgeFinland
1En rigelig og varieret morgenmadsbuffetEn rigelig og varieret morgenmadsbuffetMad og drikke af høj standardEn rigelig og varieret morgenmadsbuffet
2Mad og drikke af høj standard og god central beliggenhedGode, store senge samt flere puder at vælge mellem, gerne pudemenuEn rigelig og varieret morgenmadsbuffetGod central beliggenhed
3Indretning af høj standardMad og drikke af høj standardGod central beliggenhedDirekte adgang til pool fra egen terrasse
4Stort badeværelse med både bruser og badekarGod central beliggenhedGode, store senge samt flere puder at vælge mellem, gerne pudemenuGode, store senge samt flere puder at vælge mellem, gerne pudemenu
5Gode, store senge samt flere puder at vælge mellem, gerne pudemenuDirekte adgang til pool fra egen terrasseStort badeværelse med både bruser og badekarStort badeværelse med både bruser og badekar


Spies har netop lanceret et nyt koncept, hvor udvalgte luksushoteller er samlet under et navn
I det nye koncept ”Signature by Spies” vil nøje udvalgte luksushoteller samles under et varemærke, som alle tilbyder en kombination af førsteklasses beliggenhed og højeste standard, når det gælder både service, indkvartering og restauranter.

– Nordboerne virker til at være ret enige i, hvordan en luksusferie bør være. Det er først og fremmest hotellets udbud, som står i fokus, og derfor er det utrolig vigtigt for os at kunne tilbyde vores kunder det lille ekstra på ferien. Under navnet ”Signature by Spies” finder man vores bedste hoteller med alle de bekvemmeligheder, som hører til et rigtigt luksuriøst hotel, siger Torben Andersen, kommunikationschef i Spies. 

Spies tilbyder tre forskellige grupper af luksushoteller, som alle er femstjernede og af højeste standard, når det gælder service og faciliteter: Signature for familien, Signature for voksne samt Signature for alle, som henvender sig til de, der rejser både med eller uden børn. Hotellerne er alt fra elegante boutiquehoteller og spahoteller til unikke designhoteller og klassiske luksushoteller. Man finder hotellerne på såvel de klassiske sol- og baderejsemål som citydestinationer.

Næste skridt er at tilbyde VIP-ydelser for kunder, som bestiller Signature by Spies
– Blandt andet kigger vi på et separat telefonnummer ved bestilling, privattransfer, fasttrack og adgang til lounge i lufthavnene, siger Torben Andersen.

En mere luksuriøs flyoplevelse
Udover hotellet bør også flyrejsen være noget ekstra for, at ferien skal kunne føles ekstra luksuriøs. Størstedelen af de, der svarede i rejsepanelet, angiver, at det vigtigste for en luksuriøs ferie er at flyve direkte til rejsemålet uden mellemlandinger. Det svarer næsten ni ud af 10 danskere (86 pct.). Det samme gælder for svenskere og finner (84 pct.) samt 73 pct. af nordmændene.

– En af de store fordele ved at flyve med vores charterfly er, at rejsen går direkte til rejsemålet uden mellemlanding, uanset om du rejser til Mallorca eller Thailand, og vi ved, at det er luksus for mange, afslutter Torben Andersen.

Top tre – Hvordan skal flyrejsen være på en luksusferie?

DanmarkSverigeNorgeFinland
1Den skal være direkte uden mellemlandingerDen skal være direkte uden mellemlandingerDen skal være direkte uden mellemlandingerDen skal være direkte uden mellemlandinger
2Al mad og drikke skal indgåAl mad og drikke skal indgåDer skal være mulighed for at bestille opgraderede pladser med god pladsAl mad og drikke skal indgå
3Der skal være mulighed for at bestille opgraderede pladser med god pladsDer skal være mulighed for at bestille opgraderede pladser med god pladsAl mad og drikke skal indgåDer skal være mulighed for at bestille opgraderede pladser med god plads

Om Rejsepanelet
Undersøgelsen Rejsepanelet er gennemført i april 2016 af Spies i Danmark, Ving i Sverige, Ving i Norge og Tjäreborg i Finland. I alt har 32.773 deltagere svaret, heraf 13.879 i Danmark, 5.468 i Sverige, 6.988 i Finland og 6.438 i Norge. Rejsepanelet er et internetbaseret, uafhængigt og upolitisk panel, som afspejler meninger omkring ferie, rejser og andre relaterede emner. At deltage er frivilligt og helt gratis, og man kan når som helst forlade panelet igen. Svarmulighederne består af såkaldte bekvemmelighedssvarmuligheder, og de, der svarer, vælger selv at gøre dette via et webbaseret spørgeskema.

Læs mere om Signature by Spies:
https://www.spies.dk/signature-for-voksne
https://www.spies.dk/signature-for-familien
https://www.spies.dk/signature-for-alle

Yderligere information: Kommunikationschef Torben Andersen, tlf. 40 59 47 00, eller produktchef Carlos Cebrian, tlf. 26 14 26 93.

Spies er Danmarks største rejsearrangør. Selskabet indgår i den nordiske rejsekoncern Thomas Cook Northern Europe sammen med rejsearrangørerne Ving i Norge og Sverige, Tjäreborg i Finland samt hotelselskabet Resorts & Hotels, der bl.a. driver hotelkæderne Sunwing Family Resorts og Sunprime Hotels. Spies’ gæster flyver fortrinsvis med søsterselskabet Thomas Cook Airlines Scandinavia. Thomas Cook Group plc er noteret på Børsen i London og selskabets ca. 22.000 ansatte opererer i over 200 lande. Thomas Cook Group Airlines, der bl.a. tæller Condor i Tyskland, Thomas Cook Airlines i Storbritannien og Thomas Cook Airlines i Belgien, er med 90 moderne og miljøvenlige fly Europas 11. største flyselskab.