Få vores nyheder på mail

På ferien kobler vi jobbet fra

Pressemeddelelse   •   Jul 19, 2018 10:45 CEST

Sådan kan et kontor også se ud i ferien. 41,9 pct. af dem med kontakt til jobbet siger, at de ”regelmæssigt” eller ”af og til” besøger deres mailboks.

Danskerne værner om deres dyrebare feriedage og forsøger at holde sig fra jobmailen. Til gengæld surfer de på ferien efter tips til rejsemålet, nyheder og ikke mindst checker de de sociale medier. Det viser Spies’ rejsepanel, hvor 6.807 danskere har svaret på spørgsmål om deres surfvaner i sommerferien. 82,4 pct. kobler sig på nettet i løbet af ferien, mens 15,4 pct. helt holder fingrene fra tastaturet. 2,2 pct. har svaret ”ved ikke”.

Hvad er det vigtigste du gør, når du kobler dig på nettet i løbet af ferien (maksimalt tre svar) – 5.737 besvarelser?

  1. Læser nyheder (77 pct.)
  2. Holder kontakt med venner og familie (61,1 pct.)
  3. Checker restauranter og tips til rejsemålet (41,8 pct.)
  4. Checker de sociale medier (24,5 pct.)
  5. Lægger billeder ud på de sociale medier (14,2 pct.)

I hvilket omfang trækker du det digitale stik til din arbejdsplads i ferien – 6.731 besvarelser?

Over seks ud af 10 (67,1 pct.) siger, at de ikke har kontakt med jobbet i ferien – 17,9 pct. siger, at de har meget kontakt, mens 12 pct. siger ”ganske meget”eller ”lidt”. Resten svarer ”ved ikke”.

Checker du jobmailen i ferien – 2003 besvarelser?

På spørgsmålet ”checker du jobmailen på din ferie?”svarer flere end halvdelen (58,1 pct.) ”sjældent” eller ”aldrig”. 16,8 pct. af dem med kontakt til jobbet siger ”regelmæssigt”, mens 25,1 pct. svarer ”af og til”. 93,8 pct. af dem med kontakt til jobbet bruger mindre end et time på at arbejde i ferien, mens 5,4 pct. siger 1-2 arbejdstimer om dagen.

Hvad med dine børns netvaner i ferien – 618 besvarelser?

88,7 pct. af børn under 12 år medbringer tablet, mobiltelefon eller computer på ferien – 63,3 pct. af forældrene siger, at de tidsbegrænser brugen af udstyret for i stedet at aktivere børnene rent fysisk med at bade, lege m.m.

Yderligere information: Kommunikationschef Torben Andersen, tlf. 40 59 47 00.

Spies er Danmarks største rejsearrangør. Selskabet indgår i den nordiske rejsekoncern Thomas Cook Northern Europe sammen med rejsearrangørerne Ving i Norge og Sverige, Tjäreborg i Finland samt hotelselskabet Resorts & Hotels, der bl.a. driver hotelkæderne Sunwing Family Resorts og Sunprime Hotels. Spies’ gæster flyver fortrinsvis med søsterselskabet Thomas Cook Airlines Scandinavia. Thomas Cook Group plc er noteret på Børsen i London og selskabets ca. 22.000 ansatte opererer i over 200 lande. Thomas Cook Group Airlines, der bl.a. tæller Condor i Tyskland, Thomas Cook Airlines i Storbritannien og Thomas Cook Airlines i Belgien, er med 90 moderne og miljøvenlige fly Europas 11. største flyselskab.