Få vores nyheder på mail

Seks ud af ti danskere: Hellere en julerejse end gaver

Pressemeddelelse   •   Dec 21, 2017 10:53 CET

De populære maskotter Lollo og Bernie er klar til at julehygge med de ca. 800 børn, der er med Spies på charterferie i julen.

Ca. 25.000 danskere har i år fravalgt den hjemlige jul og tager i stedet på charterferie – flest til Gran Canaria og Tenerife, hvor meteorologerne lover strålende sol og temperaturer omkring 18-20 grader i alle juledagene. Tæt ved ni ud af 10 danskere siger, at en juleferie skal være en sol- og badeferie. 61 pct. Mener, at julerejsen erstatter julegaverne, og at rejsen er gaven i sig selv.

Det viser Spies’ rejsepanel, hvor 10.350 har svaret på spørgsmål omkring deres rejsevaner i julen.

Her er de fem ferieformer, som danskerne foretrækker hen over jul og nytår:

1) Sol- og badeferie – 87 pct.

2) Storbyferie – 4 pct.

3) Skiferie – 2 pct.

4) Krydstogt – 2 pct.

5) Rundrejse – 1 pct.

Men hvordan ønsker man at tilbringe selve juleaften? -33 pct. har tænkt sig at gøre det på en lokal restaurant – 22 pct. vil hygge sig på en strandrestaurant med sand mellem tæerne, mens andre 22 pct. vil deltage i de julearrangementer, som mange hoteller tilbyder, fortæller Torben Andersen, kommunikationschef i Spies.

Hele 61 pct. mener, at rejsen i sig selv er julegaven. To ud af 10 (23 pct.) svarer, at de medbringer julegaver på ferien, mens 13 pct. køber mindre gaver på rejsemålet.

Men hvad er hovedårsagen til, at tusindvis af danskere tager væk i julen? 47 pct. har brug for sol og varme, 21 pct. siger at de får kvalitetstid sammen med familien, mens 12 pct. ønsker at slippe væk fra juleræset. 45 pct. rejser sammen med deres familier, 40 pct. rejser sammen med partneren, mens 5 pct. siger, at de rejser alene.

-Kunne medlemmerne af vores rejsepanel frit vælge mellem alle rejsemål, ville 25 pct. foretrække Thailand, mens 13 pct. har et godt øje til Bali. 45 pct.af paneldeltagerne afspejler julens rejsemønster – de ønsker at rejse til De kanariske Øer,siger Torben Andersen.

Yderligere information:Kommunikationschef Torben Andersen, tlf. 40 59 47 00 eller produktchef Carlos Cebrian, tlf. 26142693.

OM SPIES' REJSEPANEL:Panelet er en dialogkanal mellem rejseinteresserede og rejsearrangøren Spies. Det er et internetbaseret, uafhængigt og upolitisk panel, der afspejler tendenser, når det gælder danskernes ferie. Det er frivilligt og gratis at være med, og man kan når som helst forlade panelet. I øjeblikket er ca. 37.000 med i panelet. Ovennævnte undersøgelse er gennemført i perioden fra den 19. december til den 20. december 2017.

Spies er Danmarks største rejsearrangør. Selskabet indgår i den nordiske rejsekoncern Thomas Cook Northern Europe sammen med rejsearrangørerne Ving i Norge og Sverige, Tjäreborg i Finland samt hotelselskabet Resorts & Hotels, der bl.a. driver hotelkæderne Sunwing Family Resorts og Sunprime Hotels. Spies’ gæster flyver fortrinsvis med søsterselskabet Thomas Cook Airlines Scandinavia. Thomas Cook Group plc er noteret på Børsen i London og selskabets ca. 22.000 ansatte opererer i over 200 lande. Thomas Cook Group Airlines, der bl.a. tæller Condor i Tyskland, Thomas Cook Airlines i Storbritannien og Thomas Cook Airlines i Belgien, er med 90 moderne og miljøvenlige fly Europas 11. største flyselskab.